Web 2.0 Möjligheter för din mobila webbplats

March 30

Även om vissa människor hävdar att W eb 2.0 är en av de mer dunkla "buzz fraser" någonsin drabbat den intet ont anande befolkningen, generellt hänvisat till konsten att även i dina webbsidor interaktiva element från andra webbplatser på Internet.

Om webb 1.0 byggdes från statiska sidor som användarna tittat på och rullas igenom, går Web 2.0 ett steg längre, så att användarna kan dela, spara eller skicka ditt innehåll till andra människor - och även att bidra med sina egna ord, bilder eller videoklipp till din webbplats.

Web 2.0 funktioner aktivera dina största fans att bli dina bästa allierade i popularisera ditt innehåll via sociala nätverk och för att hjälpa dig att bygga ut innehåll som andra användare kan hitta värdefulla. Bestämma hur mycket kontroll du vill ha över innehållet på din webbplats är en filosofisk fråga som du måste träna själv.

För den minskande mängden kontroll som du skulle utöva över innehållet på din webbplats:

  1. Du kan ha en helt statisk sida, där det enda innehåll som visas är text, foton, videor eller ljud som du skapar och / eller väljer.
  2. Du kan ha en sida som är mest ditt innehåll men innehålla ett avsnitt kommentarer där din målgrupp kan inkludera sina tankar och även ha en konversation med varandra.
  3. Du kan ha en sida där du ställer en fråga eller tillkännage en tävling, och där din målgrupp bidrar deras skriftliga tankar, foton, videor eller ljud, och sedan argumenterar med varandra om vilken som de gillar bäst, och sedan röstar för att avgöra vilka bidrag mest framträdande plats.

Tillhörande risker att anförtro innehållet på din webbplats till din målgrupp är uppenbara för alla som har spenderat tid med att läsa avsnittet kommentarer under kontroversiella politiska videoklipp på YouTube. Inte alla medlemmar i din publik kommer att uppföra sig.

Att nackdelen uppvägs av den möjlighet som ge dina användare att uttrycka sig kreativt i utrymmet du har lämnat, i härliga sätt som du aldrig hade kunnat förutses.

Det, i ett nötskal, är Web 2.0 ethos: Ge ett utrymme för din publik att delta på deras villkor. Om du har gjort ditt jobb som designer för att blockera uppenbar skräppost och sålla bort nätet troll, kommer användarna pitch in och hjälpa polisen sajten själva.

En studie 2009 av Nielsen bolaget visar att låta din publik att interagera med ditt innehåll ökar den tid de tillbringar på din webbplats och gör det 1.000 procent mer sannolikt att de kommer ihåg vad ditt innehåll är när de lämnar.

Kanske en av de bästa aspekterna av Web 2.0 är att det handlar om att utnyttja det stora arbetet och hjälpresurser på andra webbplatser på nätet genom att integrera sina funktioner i egna webbplatser.

I fallet med Flickr, rekommenderade foton visas på hemsidan eller inloggningsskärmen för Flickr som användarna ser när de först besöker webbplatsen. Dessa bitar av innehåll som anses av administratörer eller community managers för att ha en hög grad av "interestingness" är de som inte bara konstnärligt vackra att titta på men också kräver en viss teknisk skicklighet att tillverka.