Vilka är för- och nackdelar med Shaving utan grädde?

April 3

Många människor antar rakkräm är en nödvändighet när befria kroppen från håret, men detta är inte alltid fallet. Många rakapparater kommer nu med återfuktremsor som aktiveras med vatten och gör sig av med behovet för grädde, medan elektriska rakapparater har länge utformats för att ge en nära rakning utan rakkräm. De som klarar sig utan rakkräm behöver inte oroa dig för att köra ut när de är i desperat behov av en rakning. Undvika rakkräm kan också spara pengar, oavsett om man använder en annan form av fukt i dess ställe eller rakar torra. Å andra sidan, vissa människor behöver raklödder för att undvika hudirritation och inåtväxta hårstrån och skydda känslig hud.

Rakning utan grädde ofta tillåter människor att spara pengar, eftersom kostnaden för även de mest billig kräm kan lägga upp över tid. Vissa människor väljer att använda endast vatten när du rakar, och så att vatten kan sitta på huden under några minuter hjälper ofta lägga lite fukt till ytan, vilket kan göra för bättre rakning villkor än rakning medan huden är helt torr. Andra föredrar att använda tvål, schampo eller balsam istället för raklödder. Detta är ofta billigare än att köpa raklödder separat, eftersom folk brukar köpa dessa produkter för håret och kroppen ändå, och de kan vara billigare än många rakkrämer. Dessutom är vissa människor rakar använder ett balsam eller schampo som inte fungerade bra för håret, men som kan fungera bra för deras hud, så att de kan spara pengar genom att undvika att kasta ut hälften används flaskor av dessa produkter.

En ytterligare fördel en person kan komma från rakning utan grädde inte behöva springa till affären eftersom ens rakkräm försörjning sprang ut vid en obekväm tid. Rakning med hushållsprodukter som de flesta människor håller till hands, till exempel vatten eller tvål, gör behovet av sådana resor sällsynta. Även om tvål var en bristvara, kan många människor som är vana att använda något annat än rakning grädde helt enkelt byta till lotion eller ens olivolja tills de kan fylla sin vanliga raklödder substitut.

Även rakning utan grädde kan vara bekvämt och budgetvänlig för många, får vissa människor inte finner de besparingar värda hudirritation de upplever. En av de viktigaste fördelarna med att använda raklödder är att undvika hudirritation, en smärtsam utslag som kan bryta ut på huden när området inte är ordentligt återfuktad. Detta kan undvikas genom att använda tvål, men vissa människor har särskilt känsliga hud som tvål ytterligare kan irritera. Sådana människor får bara kunna tolerera vissa produkter, såsom rakkräm gjord för känslig hud, så rakning utan grädde kan inte vara ett bra alternativ för dem.

  • Schampo och balsam kan användas i stället för raklödder.
  • Elektriska rakapparater är föredragna vid rakning utan grädde.
  • Det är lättare att få avbrott eller tvära krökar när du rakar torr hud.
  • En fördel med att använda rakkräm är minimering av rakning.