Automatiska Tomma sidor i slutet av en avdelning

July 16

Word kan du lägga till flera typer av avsnittsbrytningar i dokumentet. Två av avsnittsbrytning typerna leder till tillägg av tomma sidor i dokumentet, om det behövs. Till exempel, om du använder en Udda sida avsnittsbrytning, och föregående avsnitt slutar på en udda sida, sedan Word infogar automatiskt en tom ens sida, så att nästa avsnitt kan börja på nästa udda sida.

Problemet med detta är att Word infogar en absolut tom sida-det inte ens att skriva ut sidhuvud eller sidfot på sidan. Om du föredrar sidhuvud och sidfot eller någon annan information på sidan (t.ex. "Denna sida har avsiktligt lämnats tom"), då du inte kan lita på Word avsnittsbrytningar ensam.

Ett sätt är att manuellt titta på ett dokument och, om nödvändigt, lägga till din egen osynlig text som skulle "print" på sidan som annars skulle vara tomt. Du skapar osynlig text genom att lägga vanlig text och formatera den som vitt. Vitt på vitt, när de skrivs ut, är osynlig. Word, dock inte inser detta och ger sidhuvud och sidfot på "tom" sidan.

En intressant metod är att skapa din egen end-of-sektionen standardtext. Skapa en autotextpost som innehåller din slutet av sektionen text, bland annat en sidbrytning i början av posten. Namnge posten något som "BLANKPAGE." Sedan, vid slutet av varje avsnitt, strax före avsnittet paus, lägga till följande förening fältet:

{If {= int ({sida} / 2) * 2} = {sidan} "" {Autotext "BLANKPAGE"}}

Kom ihåg att de hängslen visas i detta exempel är tänkt att vara fält hängslen. Du anger fält hängslen genom att trycka Ctrl + F9 för varje uppsättning. Fältet kontrollerar om den aktuella sidan är, i det här fallet, även. Om det är, då fältet infogar automatiskt Autotext informationen.

Om du vill kan du även skapa ett makro som kommer gå igenom dokumentet, titta på varje avsnitt, bestämma hur många sidor som finns i avsnittet, och sedan lägga till en sidbrytning i slutet av avsnittet, om det behövs. Följande makro gör detta mycket uppgift:

Sub CheckSecLen ()
Dim ISEC As Integer
Dim Orng Såsom Range
Dim iValue As Integer

Med ActiveDocument
'Gå igenom varje sektion (med undantag för den sista)
För ISEC = 1 Till .Sections.Count - 1
"Skapa en rad objekt i början av avsnittet
Ställ Orng = .Sections (ISEC) .Range
oRng.Collapse wdCollapseStart
"Infoga ett sectionpages fält
.Fields.Add Range: = Orng, Typ: = wdFieldSectionPages
"Dela sectionpages fältet med 2
"Om det ger en nolla som resten, då
"Du har ett jämnt antal sidor i avsnittet,
"Vilket är vad du vill med en udda avsnitt sidbrytning
If (.Sections (ISEC) .Range.Fields (1) .Result Mod 2) <> 0 Då
"Om du har ett udda antal sidor, sedan in
"En sidbrytning före sektionens avsnittsbrytning
Ställ Orng = .Sections (ISEC) .Range
Med Orng
.Collapse Riktning: = wdCollapseEnd
.MoveEnd Enhet: = wdCharacter, Count: = - 1
.InsertBreak Typ: = wdPageBreak
End Med
End If
"Ta bort sectionpages fältet som lades
.Sections (ISEC) .Range.Fields (1) .Delete
Nästa ISEC
End Med
End Sub

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1870) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Automatiska Tomma sidor i slutet av ett avsnitt.