Vad är Natural Makeup?

May 16

Ekologiska och naturliga skönhetsprodukter blir allt populärare som människor upptäcker nackdelarna med att använda kemisk-baserade kosmetika. Naturlig makeup är gjord av växtextrakt och mineralpigment. Dessa ingredienser är allmänt tros vara mindre hård än traditionella kosmetiska ingredienser och kan också vara mer effektiva på att förhindra hudskador. Även om det kan finnas många positiva till att använda naturkosmetik, kan det också vara en nackdel, eftersom dessa produkter inte regleras generellt för säkerheten genom hälsoorganisationer statliga, såsom Food and Drug Administration (FDA) i USA.

Naturlig makeup är en term som ofta används för att hänvisa till makeup som är helt ekologiska. I vissa fall kan dock etiketter vara vilseledande. Även en etikett kan ange att makeup är organisk, kan en snabb titt på ingredienserna avslöjar att det finns bara ett fåtal organiska extrakt. Om en produkt är mindre än 50% organiskt, kan den innehålla många av de kemiska ingredienser som kan hittas i traditionella kosmetika. I USA, som ska godkännas som en verkligt ekologisk produkt, förpackningen skall bära ett US Department of Agriculture (USDA) sigill, som i allmänhet visar att kosmetiska består av minst 95% ekologiska ingredienser - produkterna kan vara "alla naturliga "utan att vara certifierade ekologiska, dock så länge de innehåller helt naturliga ingredienser.

Tre av de mest populära formerna av naturlig makeup är foundation, concealer och puder. Mica, järn och zinkoxid, och bor nitrat är vanliga torra ingredienser som ofta placeras i efterbehandling pulver. Bivax och aloe vera olja används ibland i flytande fundament och concealers, eftersom de kan vara närande för huden och är också effektiva förtjockningsmedel.

Läppstift och ögonskugga är också viktiga former av naturlig makeup. Organiska eller naturliga läppstift bär oftast en kort lista med ingredienser, som till största delen består av olja, vax och färg. Vaxet består vanligen av växt vax eller bivax, medan jojobaolja och kamomill oljor används ofta för att göra läppstiftet mer bredbar. Färger ofta gjorda av ört och vegetabiliska källor, såsom rödbetor, annatto extrakt eller gurkmeja, men kan också bestå av insekts eller mineralbaserade produkter.

Ögonskugga är typiskt gjord av organiska eller naturliga ingredienser som liknar de som finns i både foundation och läppstift. Denna form av naturlig makeup kan innehålla ett antal vaxer och mineraler samt färgämnen. Eyeliners och mascara innehåller i allmänhet vax och färg samt men kan också innehålla naturliga oljor, geler eller extrakt frukt och ört, såsom svart te, gojibär, eller rosmarin.

  • En kvinna som bär naturlig makeup.
  • Naturlig makeup kan göras från genmodifierade ingredienser.
  • Naturlig makeup använder ofta växtextrakt och mineralämnen.
  • Naturliga läppstift innehåller inte syntetiska material.
  • Naturlig makeup är ofta mer attraktiva än caked-på smink.
  • Annatto, som används för att göra naturlig makeup.
  • Mica har länge använts i kosmetika.