Vad är det Chicago-börsen?

May 16

Chicago Stock Exchange (CHX) ligger i Chicago, Illinois, och är den största regionala utbytet i USA. Investerare kan handla värdepapper noterade uteslutande med börsen samt värdepapper noterade på andra marknader. CHX Holdings Inc., ett bolag med säte i Delaware, äger Chicago-börsen. Den CHX är en självreglerande organisation, men är registrerat hos Securities and Exchange Commission (SEC), som övervakar verksamheten.

Chicago mäklare började handel under 1860-talet, men Chicago Börsen kom officiellt in i att vara den 21 mars 1882. Charles Henrotin tjänade som utbytet första president och ordförande. Den CHX gick samman med börserna i Cleveland, Ohio; St Louis, Missouri; och Minneapolis-St Paul, Minnesota, 1949 för att skapa den Midwest Börsen. År 1993 officiellt bytt namn tillbaka till Chicago Börsen. År 2005 CHX bytte dess struktur och gick från att vara en medlem som ägs ideell organisation till ett publikt bolag.

The National Market System (NMS) utgör ramen för over-the-counter (OTC) handel i amerikanska Securities måste uppfylla särskilda kriterier som ska handlas på börserna, inklusive CHX, som bildar NMS. Systemet gör det möjligt för Chicago-börsen och andra regionala börser att visa realtidskurser av aktier som säljs inom börsen samt de priser som ställs för samma bestånd på andra börser.

Som av 2010, drivs Chicago-börsen från måndag till fredag ​​varje vecka, men stängdes för amerikanska federala helgdagar. Det fanns tre handelssessioner varje dag: en tidig session, den vanliga börshandel och den sena session. Den ordinarie sessionen var tt att arbeta under samma öppettider som andra större börserna i USA

USA-baserade mäklare och handlare kan ansluta till CHX använder ett elektroniskt matchningssystem. The National Best Bid erbjudande (NBBO) regel kräver återförsäljarna att hitta de bästa priserna för kunder som ställer köper order. Det automatiserade matchningssystemet tar emot beställningar och matchar dem till bestånd som säljer för de bästa priserna. Om bud inte kan matchas, sedan systemet avvisar ordern, och köp order kvar i systemet tills en lämplig matchning hittas.

  • Investerare kan handla värdepapper noterade uteslutande med börsen samt värdepapper noterade på andra marknader.
  • Chicago Stock Exchange (CHX) ligger i Chicago, Illinois, och är den största regionala utbytet i USA.