Vad är några typer av Fackböcker?

February 25

Olika typer av uppslagsverk ger olika typer av ofta använda informationen i ett behändigt format. Vare sig i bokform eller hämtas på nätet, det finns en mängd olika typer av referensböcker som du kan hitta mycket hjälpsam oavsett om du är i skolan, på jobbet, hemma eller på resande fot.

Några av de mest nödvändiga och begagnade typer av uppslagsverk är ordböcker. Standard ordböcker fokusera på uttal och definition av de mest använda ord och fraser i standard engelska. Dessa ordböcker ange flera betydelser för ord och kan också innefatta avstavning, alternativa stavningar, ett exempel meningen och etymologiska information. Vissa poster kan funktionen en ritning eller fotografi.

Ordböcker är användbart om du ser eller hör ett ord som är nytt för dig och vill upptäcka dess innebörd, samt att se till att ord som du har valt att använda i ditt skrivande eller tala är just de du vill. Förutom standard ordböcker, det finns specialiserade ordböcker, såsom biografiska lexikon, geografiska lexikon, barn ordböcker och tvåspråkiga ordböcker samt ordlistor för många, många språk.

Ett annat populärt exempel på en av de typer av uppslagsverk är tesaurus. En tesaurus kanske eller kanske inte har definitioner och uttal, men det listar synonymer och ibland antonymer, i ett ord eller en fras. En tesaurus kan komma till hands för en författare eller talare som vill undvika upprepning eller behöver komma åt en något annorlunda nyans.

De flesta av standard encyklopedin inträde ord och fraser kommer också att finnas i en ordbok, men medan ordbokens definition är vanligen begränsade till en enda sats, fras eller mening, vilken typ av uppslagsverk som kallas uppslagsverk innehåller artiklar av viss längd, vilket ger en ganska djupgående behandling av en individ. Uppslagsverk inkluderar karakteristiskt illustrationer, diagram och andra funktioner som expanderar på den verbala förklaring i artikeln korrekt. Det finns också specialiserade uppslagsverk för barn och för särskilda ämnesområden.

En atlas är bland de uppslagsverk som utformats för att hjälpa oss att förstå geografin. Fylld med kartor över ett visst område - till exempel ett land, stat eller region - det kan vara utformade för studier eller för praktisk användning under resor. Atlaser är försedda med index för att avgöra på vilken karta varje plats kan hittas. Specialiserade atlaser kan fokusera på objekt i rymden, såsom månen, eller historiska kartor som avslöjar, till exempel de förändrade gränser i ett land.

Andra uppslagsverk som du kan ha nytta inkluderar stilguider, grammatik guider, lexikon, och samlingar av citat. Alla dessa kan hittas både publiceras som böcker och i en mängd olika former som kan nås på nätet, eller från datorns skrivbord.

  • Barn ordböcker tillåter barnen att lära sig de rätta betydelser av ord.
  • En ordbok.
  • Rese atlaser är gjorda för att höras på språng.
  • Uppslagsverk innehålla information om ett brett spektrum av ämnen.
  • Standard ordböcker fokusera på uttal och definition av ord.