Vad är en Nattlinne?

March 3

Ett nattlinne är typiskt synonymt med nattlinne och båda termerna avser sova slitage för kvinnor som sker i form av enkla till komplexa klänningar. Andra termer som har använts i stället för nattlinne inkluderar peignoir och negligee, även om dessa termer ofta referera snyggare nattlinnen som kan bäras för förföriska snarare än sovande ändamål. Kontrast till nattlinne är termen nattskjorta, vilket ofta är en rak lång kappa bärs av män, även om många kvinnor tycker bär natt också.

Betydande variation finns i vad som kan anses nattlinne. Allt från tunga flanell flödande klänningar som är golv längd till minimala polyester eller silke klänningar kan kvalificera. Den förenande faktorn brukar vara att dessa är oftast bärs till sängs, vilket inte alltid har varit vanligt förekommande. Det var inte förrän efter medeltiden som någon typ av natt slitage blev populär, och en del människor fortfarande bättre föredrar att sova naken. För kvinnor nattlinne har fördelen av att lägga lite mer blygsamhet, om att få upp mitt i natten är nödvändigt, och det kan dessutom ge viss värme när de sover.

Under lång tid var många nattlinne stilar gjorda av antingen linne eller bomull. Få kvinnor hade råd silke. Flanell var populär speciellt i vintermånaderna, men linne eller ljusare bomull kan användas i varmare årstider. Sådana klänningar betonade blygsamhet och kan ha hellånga ärmar och vara minst ankellängd.

Med tillkomsten av tyger som polyester, divergerade Nattlinne stilar. Medan det var fortfarande lätt att hitta bomull flanell klänningar, polyester negligéer blev särskilt populär, och dessa hade en mer dress-liknande snitt, ofta med inga ärmar och ett imperium midjan. Tyger som polyester kan vara varm, och vissa tillverkare återvände till bomull, särskilt att göra kappor av bomull stickad. Knä längd klänningar med tanktopp ärmar blev populär, eller vissa tillverkare utformade ännu kortare klänningar, slitna med shorts eller trosor.

Idag, nattlinne stil förblir varierande och kvinnor kan hitta allt från bomull flanell klassiker till polyesterPuderKappor. Längd på klänningar varierar med varje tillverkare, med knä längd eller något över knäet är de mest populära stilar. Några tillverkare specialiserade på vad som kan anses vara klassiska nattlinnen. Till exempel har Eileen West gjort högkvalitativa bomulls gräsmattor eller muslin klänningar i många år att funktionen vackra trim, och kommer till ett högt pris.

Med tanke på den uppsjö av Nattlinne stilar, kan kvinnor behöva göra en del shopping och överväga ett par saker. Underkläder butiker är ofta bästa ställena att leta efter klänningar som är specifika för romantik. Bomull klänningar i stickat eller material som gräsmattan brukar vara kallast att bära, och välja klänningar med korta ärmar eller linnen kan öka svalka. Vissa klänningar kommer i set med en dräkt som kan bekvämt bäras på morgonen eller kvällen för att minska chill. I allmänhet, för de flesta komfort kan kvinnor vill välja en storlek upp, som försöker att bära en stram nattlinne till sängs kan vara obekväma.

  • Underkläder nattlinnen är inredda mer för romantik.
  • Flanell är ett populärt material för att göra varma nattlinnen för vintermånaderna.