Vad är en Immersion Blender?

August 21

En nedsänkning mixer är en handhållen kök apparat som fungerar som en traditionell mixer, men är nedsänkt i det ämne som skall blandas. Det kan inte göra allt som en traditionell mixer kan göra, men det har ett antal fördelar. Dessa blandare är allmänt tillgängliga överallt där du skulle hitta köksmaskiner, och många kockar hitta dem för att vara en av de mest användbara och praktiska verktyg i köket.

Den ena nackdelen med en nedsänkning mixer är att det vanligtvis inte kan hugga stora bitar av mat eller krossa is eller andra hårda livsmedel som den smälter. För tyngre arbeten som dessa, är vanligtvis nödvändigt en vanlig mixer eller matberedare. För jobb som pureeing soppa, emulgering en sås, slå ägg, eller blanda en fruktdryck, är dock nedsänkning mixer perfekt.

En nedsänkning mixer tar upp betydligt mindre plats på bänken än en stående mixer och förenklar tillagningen, eftersom det skär ner på antalet containrar som berörs och behovet av att överföra din mat mellan dem. Du kan blanda soppa i grytan eller en drink i glaset. En stor mängd av soppa som skulle behöva blandas i många partier i en mixer eller matberedare är mycket lättare att hantera med en nedsänkning mixer. Clean-up är därmed lättare också. Vissa mixer modeller tillåter användaren att lossa blandningsdelen från den elektriska delen för enklare tvätt, antingen för hand eller i diskmaskin.

Vissa dopp blandare är mäktigare än andra, och vissa har variabla hastigheter, så det lönar sig att shoppa runt. Många kommer också med bilagor, antingen packade med mixer eller säljs separat, som kan hantera sådana jobb som tärning grönsaker. De flesta dopp blandare säljs med en blandningsbägare samt.

Dessa blandare är oftast mycket billigare än traditionella blandare, med början i linje modeller tillgängliga för under $ 100 (USD). En grundläggande mixer kan hittas för endast $ 10-20 (USD). Vissa deluxe modeller är ganska dyr, men en $ 60-70 (USD) modellen kommer mer än uppfylla behoven hos de flesta hem kockar, och för dem med finare kök, betala lite mer för en extra kraftfull nedsänkning mixer över en traditionell mixer kan vara väl värt bekvämlighet.

  • Immersion blandare placeras direkt i vad behöver blanda, vilket eliminerar behovet att hälla.