Hur ställer jag in en trådlös ljud Stream?

August 20

Konfigurera ett trådlöst ljudström är relativt lätt. De flesta system använder en trådlös router, en trådlös mottagare eller högtalarsystem, och möjligen en Universal Serial Bus (USB) antenn och fjärrkontroll. Musik kan streamas från en dator eller mp3-spelare till en fristående högtalarsystem eller ett befintligt hemmastereo.

För att installera en trådlös ljudström, är det nödvändigt att ha en trådlös router i huset. Dessa enheter ger en metod för datorer och annan elektronik för att kommunicera. Datorn kan anslutas till routern via ett trådlöst kort eller via en Ethernet-kabel. Ljudsystemet kommer strömma musik från datorn via en trådlös anslutning. Vissa system kan kräva att programvara, som är försedd med den trådlösa ljudsystemet installeras på en dator.

Konfigurera ett trådlöst ljudström med en fristående mottagare eller bergsprängare är mycket enkel. Dessa enheter brukar komma med en högtalare, en USB-antenn, och en fjärrkontroll. För att ställa in systemet, behöver en person som helt enkelt att ansluta USB-antennen i datorn, synkronisera antennen och mottagaren på högtalaren, vilket är en fråga om att trycka på ett par knappar, och spela upp musiken från datorn. Fjärrkontroller kan användas för att justera volymen eller hoppa över spår på en spellista, men att välja specifika spår kommer att kräva en resa tillbaka till datorn. Högtalaren är portabel och kan lätt transporteras i hela huset eller in på gården.

Om den trådlösa ljudström kommer att anslutas till en befintlig nöjescentrum, sätta detta system upp är lite mer komplicerat. En digital ljudmottagare kan anslutas till en hemmastereo via de digitala eller analoga anslutningar. Anslutningen bör löpa från utgången på mottagaren till ingången på stereon. Mottagaren kan sedan nås genom en av ingångskanaler på stereon.

Innan du ställer in en trådlös ljudström, bör en person avgöra vad han hoppas få ut av systemet. Ett portabelt system tillåter lyssnaren att ta musiken tillsammans från rum till rum medan en fast högtalarsystem kan arrangeras för att ge stereoljud i ett eller flera rum i huset. Man bör kontrollera att hans enhet kan spela de önskade typer av ljudfiler, som inte alla enheter kan streama varje ljudfil format.

  • Trådlösa stereosystem faller i allmänhet i två kategorier: infraröd och radiofrekvens.
  • En dator kan vara ansluten till en router genom ett trådlöst kort.