Vad är en Norge Pine?

May 4

Den Norge tall (Pinus resinosa), även känd som den röda tall, är en vintergröna träd som växer i hela tempererade zoner i världen, särskilt norra USA och Kanada. Den betecknas som stats träd Minnesota, och trots sitt namn, gjorde det inte sitt ursprung i Norge. Denna tallarter är långlivat, med några träd som växer till 400 år gamla. När skördas för trä, kan en Norge tall användas för att göra virke, järnvägsslipers, telefonstolpar, och andra träprodukter som måste penetreras med konserveringsmedel.

Norge tallar har en enda rak stam som växer mellan 50 och 150 fot (15-46 m) lång och (1,5 m) 5 meter i diameter. Unga träd används ofta som julgranar. Vid ungefär 15 års ålder, träden är mogna nog att producera kottar. Nålarna på trädet är långa och mörkgröna. Dessa tallar växer bra i sandig jord och är värdefulla för att stoppa erosionen.

Som en trädgård exemplar, är Norge tall populär för de varierande bark färger, liksom formen på trädet. Barken är en ljusgrå nyans på nedre bålen, men blir tunnare, flagnande, och orange-röd färg på den övre halvan av trädet, vilket är orsaken till att trädet kallas ibland en röd tall. Unga träd har en konisk form, men eftersom trädet växer, de nedre grenarna faller bort och blad på den översta tredjedelen av trädet blir rundad. Eftersom skuggan produceras av en mogen Norge tall inte skymmer marken, kan området under trädet vara anlagda.

Den gran (Picea Albies) träd har ett liknande namn, men är olika i sina egenskaper. Liksom de flesta granar, den har en konisk form med många lager av grenar täckta med korta, djupa gröna doftande nålar. Dessa träd växer upp till 3 fot (0,91 m) per år, och uppnå en höjd av 40 till 60 fot (12 till 18 m). Gran sitt ursprung i norra Europa, och som Norge tall, växer bra i kallt klimat.

En intressant exemplar av gran kallas en gråtande gran. Denna sällsynta landskapsanläggningen används som en brännpunkt i en trädgård. Trädet växer i allmänhet 1-3 meter hög (0,3-0,9 m), men om det inte är trimmad och utbildad till en form, kommer att växa upp till 10 fot (3 m) bred. Med nedåtböjning böjliga grenar, kan trädet trimmas och utbildas i talande former. Liksom annan Norge evergreens, är detta träd härdiga och lågt underhåll.