Förlänga livslängden av trämöbler

April 28

När trämöbler börjar visa tecken på ålder, kan du konvertera den till en ny användning eller reparation och Refinish det för att ge det en helt ny, grön liv - och du kan göra det själv! Återanvända minskar din börda på avfallsflödet och förstärker din miljövänliga principer.

Följande avsnitt visar dig några sätt du kan spara gamla trämöbler från papperskorgen högen vara reparera eller återanvända dem.

Refinishing grunderna

De grundläggande stegen för reparationslackering inkluderar anger den befintliga finish, rengöring eller strippning eller slipning ner det som behövs, och tillämpa den nya avslut eller förnya gamla avslut enligt instruktionerna för den produkt du använder.

Använd alltid de minst giftiga produkter tillgängliga. Vattenbaserad färg eller bets produkter är mycket vänligare mot miljön än oljebaserade produkter; de som släpper få eller inga flyktiga organiska föreningar (de är märkta som låg- eller ingen-VOC) är ännu bättre. Om du inte kan hitta miljövänliga färger eller fläckar lokalt, försök www.greenbuildingsupply.com.

Renovera en uppsättning trälådor

Återanvänd en gammal byrå eller vänd solid konstruktion secondhand möbler i en familjeklenod genom att förstärka och ommålning det.

Konvertera lådor att under-sängen lagring

Lägg hjul eller hjul till basen av en låda och skjut den under sängen för extra förvaring. Mät avståndet från golvet till din sängram först, och glöm inte att ta hänsyn till höjden på hjulen.

Bota wobbly stolsben

Du kan fixa lösa, wobbly stolsben istället för att kasta bort stolen. En snabb fix för stolar som inte är alltför värdefull är att sätta in små metallremsor mellan stegpinnen och hålet som stegpinnen passar in. Remsorna, som du kan hitta på en järnaffär, greppa båda ytorna och gör stolen wobble inte mer. Byggvaruhus säljer även ett lim baserad produkt som du injicerar in i utrymmet mellan stegpinnen och dess hål att företaget upp saker.

Förlänga livslängden av trämöbler

Göra gamla, wobbly stolar robust igen kan vara billigt och enkelt.