Bygg din egen våningssängar

May 2

Om du letar efter en stor enkel byggprojekt, sedan bygga din egen våningssängar är den perfekta för dig. Inte bara är detta ett roligt och unikt projekt, men du kommer också att kunna göra några stora sängar som dina barn kommer att älska i många år framöver. Allt du behöver göra är att följa dessa anvisningar.

Material som behövs:

 • Måttband
 • Papper
 • Blyertspenna
 • Vattenpass
 • Lumber (ditt val): 70 tum med 4 tum med 4 tum kvadrat inlägg (Antal 4)
 • Lumber (ditt val): 57 3/4 tum med 2 tum med 4 tum kvadrat inlägg, med en vinkel skära i ena änden (antal 2)
 • Lumber (ditt val): 2 tum med 4 tum med 14 tums lameller (Antal 5)
 • Lumber (ditt val): 40 tum med 2 tum med 4 tums skivor (Antal 4)
 • Lumber (ditt val): 81 tum med 2 tum med 4 tums skivor (Antal 4)
 • Lumber (ditt val): 1 tum med 1 tum med 36 tum kvadrat poler (Antal 4)
 • Plywood 3/4 tum tjock med 40 inches med 81 inches (antal 2)
 • Minst 31 skruvar # 8, 3 inches lång
 • Borra med skruvhuvudet (Philips och regelbunden) fastsättning
 • Handsågen
 • Sandpapper
 • Träfyllmedel
 • Måla eller bets
 • Pensel
 • Full storlek madrass (antal 2)

Förfarande:

 1. Rita en plan. När du börjar med någon typ av byggprojekt bör ditt första steg alltid vara att utarbeta en plan. Denna skiss kommer att tjäna dig som en blå skriva ut och hjälpa dig under monteringstiden. När du har dragit ut skissen, bör du också börja märkning rätt dimensioner på det. Måtten anges här gör att du kan bygga en våningssäng som passar två full storlek madrasser på din våningssäng.
 2. Få material. När du har fyllt rita din blått tryck, är det dags att få allt som du behöver. Samtliga material som anges ovan kan köpas hos din lokala hem förbättring butik eller center. För att säkerställa att du har virket kapas till rätt mått, allt du behöver göra ge blått tryck du gjort till virke specialist. Men om du vill göra din egen styckning, då vara säker på att du får tillräckligt med virke för att slutföra jobbet. Varje trä kommer att arbeta för detta projekt, även om du kanske vill använda furu. Pine är en stark, men relativt lätt träslag. Med detta sagt, kommer dessa våningssängar vara ganska tung när den är klar.
 3. Layout bitar. När du har köpt allt material som behövs, måste du börja lägga bitarna till din våningssäng ut. Att lägga bitarna ut kommer att möjliggöra en enklare montering senare, och ger dig också en ungefärlig uppfattning om hur allt ska passa ihop. Ett sätt att se på detta är den "torrkörning" av monteringen våningssäng. Om du inte får din timmer färdigskurna, så är det dags att du ska göra det. Se till att du noga mäta allt två gånger innan du gör några nedskärningar, och inte bråttom! Detta kommer att bidra till att minska risken för misstag.
 4. Montera. När du har allt lagt ut, är det dags att börja själva monteringen. Börja med den undre rutan ramen. När du bygger rektangeln ramen, använd dina sängben som guide, som är säker på att du använder minst två skruvar i varje hörn. Se också till att du har ca 18 inches utrymme från botten av benen, till botten av ramen. Tänk på att du bör ha "ben" på utsidan av ramen, eftersom om du inte skulle ha tillräckligt med utrymme på insidan av ramen för dem och madrassen. När du har den inbyggda skelettet av den nedre ramen, är det dags att upprepa processen för den högre ramen. Mät 48 inches från toppen av bottenramen, där du kommer att börja monteringen av den övre ramen. Upprepa samma process som tidigare. När monterade, placera plywood plattformar ovanpå varje bildruta. På ena sidan av den högre ram börjar monteringen av stegen. Använd 57 3/4 tum 2 tum med 4 tums timmer, och 2 tum med 4 tum med 14 tums stavarna för att göra stegen. Se till att du placerar vinklade kanten mot den övre ramen och skruva fast. Om du känner behovet, kan du också göra några säng skenor, fast det är egentligen inte nödvändigt om inte sängen är för yngre barn.
 5. Sand. När du har allt monterat, är det dags att slipa våningssäng ner. Detta kommer att bidra till att minska risken för eventuella flisor, och några barn få ont när du använder sängen. För att ge sängen en mer snyggare utseende, fylla i eventuella hål med trä spackel, och sand ner för att vara helt nivå. För att vara säker på att du har tagit bort alla eventuella hakar, lätt dra några duk över träet. Om det torrakor, då vet du att du fortfarande behöver göra en del arbete.
 6. Måla eller bets. Slutligen, när du är klar slipvåningssäng, är det dags att måla eller färga träet. Även om det inte är helt nödvändigt, kommer det att ge en mer "färdig" leta efter din säng. Se till att du ger tillräcklig tid för att låta färgen eller bets torka helt mellan varje skikt. Detta gör att du får exakt den nyans som du vill.

När du är klar, allt som du har kvar att göra är att rensa upp och installera madrasser. Grattis, du har nu byggt färdigt en våningssäng. Tänk på att den här sängen kommer att bli extremt tung när den är monterad, och bör vara helt robust. Allt som allt är det ganska mycket perfekt för ett par stökiga barn att leka på.