Vad är en Duck and Cover Drill?

April 29

För miljontals människor som växte upp under det kalla kriget, en borr som kallas "Duck and Cover" var lika välbekant som en skola brand eller tornado borren är idag. Eleverna uppmanades att ducka under sina skrivbord och täcka sina huvuden för att skydda sig från den farliga skräp och strålning i samband med en nukleär detonation. Den federala regeringen sponsrade även en kort utbildningsfilm med denna titel som presenterade Bert, en animerad sköldpadda med ett försvar civil hjälm, och olika skolbarn visar det korrekta sättet att skydda sig i händelse av en atombomb.

Med tanke på den allmänna stämningen av paranoia om hotet från kommunismen och Sovjetunionen besittning av kärnvapen, den amerikanska regeringens förslag att "ducka och skydda" verkade vara en logisk etta på tiden. De utanför epicentrum av en kärnvapenexplosion skulle ha en bättre chans att överleva om de skyddade sina exponerad hud från strålning och deras kroppar från de skärvor av skräp spridda av de oundvikliga chockvågor.

Borrar började generellt med inbillade iakttagelsen av en extremt ljus blixt, tros vara det första tecknet på en oväntad kärnvapenattack. På att se detta ljus, eleverna var att omedelbart dyka under sina skrivbord och positionera sig borta från fönster. Studenter som såg blixten i en hall skulle skydda sig mot väggen. Någon fångade utomhus var att omedelbart ta skydd i närmaste byggnad.

En av de mer oavsiktligt humoristiska scener i den officiella "Duck and Cover" Filmen visar en familj njuter av en picknick vid den fruktade blixten visas. Omedelbart, vissa familjemedlemmar dyka under picknickfilt, spridnings mat i processen. Fadern, som hade varit upptagna grillning hamburgare, tar en enda ark tidningen och dyk under grillen för skydd. Även vissa typer av radioaktivt material kan faktiskt motarbetas av ett enda ark tidningen, är det högst osannolikt att någon skulle överleva en atombomb kraftfulla effekter som skyddas av något annat än papper eller en picknick filt.

Denna kamp mellan den hårda verkligheten i kärnvapenkrig och regeringens ansträngningar att tona ned hotet slutligen sätta stopp för borrarna. Civila blev snart medveten om att en tunn trä skolbänk skulle erbjuda mycket lite om någon verkligt skydd mot en hög avkastning atombomb. Hela programmet blev föremål för viss förlöjligande som det kalla kriget slutade utan större incidenter. Regeringens råd kan inte ha varit helt korrekt, men det tjänade till att öka medvetenheten om ett verkligt kärnvapenhot.

Vissa skolsystem höll Anka och täck borrar som en del av deras övergripande krisberedskap rutin i 1970- och även 1980, men hotet om ett kärnvapenattack har minskat betydligt sedan Sovjetunionen 1991. Dessa borrar har i stort sett varit ersättas med brandövningar, tornado borrar och "drop, lock och håll på" borrar i jordbävningsdrabbade områden i landet.

  • Dagens tornado borrar liknar Duck and Cover borrar i det kalla kriget.
  • En replik av en atombomb.
  • Duck and Cover borrar var avsedda att skydda enskilda vid den yttre kanten av ett kärnvapen s blast radie.
  • En karta över Sovjetunionen. Rädslan för kärnvapenkrig med Sovjetunionen under kalla kriget ledde till utvecklingen av Duck and Cover borrar.