Hur behandlar jag Hip Flexor Pain?

June 18

Höftböjaren smärta är oftast resultatet av en muskel drar, stam eller tår och kan variera i svårighetsgrad från en irriterande liten sting till en invalidiserande skada. De hip flexor musklerna - rectus femoris, psoas major och illiacus - ansvarar för att ta fram knäet mot bröstet och är viktiga för promenader, löpning, hoppa och sparka. En skada på dessa muskler kan göra det svårt att utföra enkla aktiviteter som att sitta, stå, gå och även sova. Hantera höftböjaren smärta är en viktig del i återhämta sig från en sådan skada och återvänder till en aktiv livsstil. Behandling för höftböjaren smärtor vanligtvis innebär vila musklerna, med hjälp av is för att minska smärtan och sedan stretching och öva musklerna efter läkning har påbörjats.

Muskelspasmer, svullnad, ömhet och blåmärken är möjliga symtom på en skada på de hip flexor musklerna, men det vanligaste symtomet är smärta. Detta är en kraftig smärta som är centrerad på framsidan av höften men kan stråla ner på låret eller den nedre delen av ryggen. Höftböjaren smärta är skarpast när man lyfter knäet, och den skadade personen kanske har svårt att gå i trappor och kanske haltar. Beroende på hur allvarlig skadan, kanske personen ska kunna fortsätta med endast en mindre distraktion eller kanske inte kan stå upprätt.

Behandling för höftböjaren smärta riktas i första hand vila, och patienten bör undvika aktiviteter som orsakar smärta. Beroende på skadan, kanske kryckor krävas för att gå utan att förvärra skadan. Försök att "gå bort" kommer bara att förlänga skadan, eventuellt skapa ett kroniskt problem. Ice förpackningar som används i 20 minuter varannan timme under de första dagarna kan avsevärt minska återhämtningstiden samt minska smärta och svullnad.

När patienten har börjat läka, kan sjukgymnastik börja. En sjukgymnast kan sätta ihop en effektiv träningsplan utformad för att försiktigt återställa styrka och flexibilitet till musklerna. Stretching, massage, is eller värmebehandling och elektroterapi också kan användas för att snabba återhämtning. Samråd med en legitimerad sjukgymnast eller läkare rekommenderas för alla som upplever höftböjaren smärta.

Förebyggande åtgärder är, naturligtvis, det föredragna förfarandet för att hantera höft flexor skador. Många skador orsakas av överansträngning, men spända muskler och dålig flexibilitet är också faktorer. Att ta sig tid att stretcha och värma upp inför sportaktiviteter eller tung ansträngning kan minska risken för att anstränga de hip flexor musklerna. När de deltar i övningen, bör försiktighet iakttas för att upprätthålla korrekt form och teknik. Bra hållning kan också bidra till att förebygga skador.

  • Smärta i höftböjaren området behandlas ofta med hjälp av sjukgymnastik.
  • Höftböjaren smärta kan stråla ut till nedre delen av ryggen.
  • En sjukgymnast kan utforma en effektiv övning plan för att hjälpa till att återställa styrka och flexibilitet till musklerna.
  • Stretching övningar bör bidra till att stärka de hip flexor musklerna.
  • Massage kan lindra höftböjaren smärta, speciellt när den påverkar ländryggen.
  • Personer med höftböjaren smärta kan kräva kryckor för att gå.
  • Höftböjarmuskelaturen används ofta i övningar såsom sit-ups.