Vad är Silver?

June 5

Silver är fishmoth arter Lepisma saccharina. Dessa åtta ben insekter har fjäll på deras kroppar som tillåter dem att röra sig i en snabb, böjd sätt som påminner om en fisk. De har ett silver eller grå färg, men en del har också en brunaktig cast. De flesta är mellan 0,5 tum (12,7 mm) till 1 tum (25,4 mm) i längd och de har mycket långa antenner samt tre trådliknande utbuktningar från sina lägre kroppar. Silver vistas utomhus i fuktig, steniga eller mögliga områden, men lätt trivs inomhus i fuktiga utrymmen som badrum och anses urbana skadedjur.

Dessa insekter var hemma i tropiska klimat före spridning i fuktigt, svalare regionerna. Honorna lägger upp till 50 ägg på en gång, utan bara lägger cirka 100 ägg under sin livstid. Livslängden på en silver är i allmänhet mellan två och åtta år. De har mjuka kroppar och är vinglösa. Silver kan klättra grövre ytor, men vanligtvis inte hala ytor, och som ett resultat, är de ibland hittas fångade i handfat och badkar.

I hemmen, silver tenderar att leva bakom golvlister runt golv, eller i närheten av VVS och rör i små sprickor. Förutom badrum och ibland kök eller garderober, kan silver finns i kryputrymmen och vindar. Deras ägg finns ofta i lådor med gamla kläder och böcker som Silverfisken äter stärkelsen i tyger och boka pasta. De är nattaktiva insekter och ofta föredrar mörka områden.

Dammsugning ofta, speciellt runt golvlister, kan hjälpa till att kontrollera spridningen av Silverfisken i ett hem som det kan eliminera de små äggen. Sprickor och springor runt golvlister ska tvättas och dammas ofta för att minska befolkningen. Killing sina ägg och ta bort deras mat källor är de bästa sätten att kontrollera dem.

Fällor kan också sättas i områden där silver har sett. En person skapar en fälla genom att täcka en liten, öppen burk med maskering eller annan ganska grov struktur tejp. Insekterna kommer att kunna klättra i burken, men inte ut igen på grund av den hala ytan av det inre glaset. En fuktig tidningen rullas upp i en ihålig form kan också tjäna som en Silver fälla.

Kiselgur, ett pulver som består av krossade alger liknande organismer som kallas kiselalger, finns i många bekämpningsmedel, men är inte skadligt för miljön och är inte giftig för människor och husdjur. Villaägare kan köpa kiselgur billigt i påsar på plantskolor och stänka runt golvlister där de har sett Silver. Människor ska bära skyddsmask när du arbetar med pulvret, eftersom allt damm-liknande substans kan irritera ögon och näsa när det ännu inte är avgjord.

  • En fuktig, hoprullad tidning kan fungera som en silverfälla.
  • I hemmen, silver tenderar att leva bakom golvlister.