Vad är Spagettiglass?

October 25

Från Apfelstrudel och bayersk creme till Schwarzwald tårta och Kreppel gelé munkar, erbjuder Tyskland ett brett utbud av efterrätter som har spridit i popularitet världen över. De tyska behandla Spagettiglass har dock i stort sett förblivit en infödd fenomen. Det är inte en komplicerad så att göra. Ljusa glass pressas genom en potatispress eller specialiserade Spagettiglass Maker på en bädd av vispad grädde, toppad sedan med jordgubbssås eller sylt och även brownie bollar eller donut hål för att likna en överdriven rågad av söta spagetti och köttbullar.

Glassen, oftast vanilj eller hasselnötssmak, är inte redo att passera genom ricer tills dess konsistens är formbart, men något mjuknat. Placera den i kylskåp i 15 eller 20 minuter ska ge önskad effekt. Medan glassen är mjukgörande bör en tjänstgör plattan och ricer vara kylning i frysen.

Innan servering Spagettiglass, måste kockarna också förbereda toppings. "Köttbullar" kan vara gjort av choklad munkar eller brownie Smet. Andra bara använda hela jordgubbar skurna i perfekt klot. Dessutom är en jordgubbssås ställas genom upphettning jordgubbssylt och några jordgubbar - hela eller i bitar - på medelvärme, något minska den samtidigt lägga lite agave nektar eller enkel sirap för ytterligare sötma. När dessa ingredienser förbereds och glass är rätt konsistens, skålen mest särskiljande beståndsdel, de "nudlar", är redo att göras.

Mest startar Spagettiglass processen med en generös scoop av vispad grädde i mitten av den kylda plattan. Därefter glassen pressas in i potatispress och pressas genom till nudlar som kaskad på grädde, helt innesluta den. Efter några minuter kommer den kalla hölje skärpa den vispade grädden textur, vilket gör det till en mer integrerad del av dessert.

Efter såsen får svalna lite, så att den inte kommer att smälta glassen alltför snabbt, hälls den över toppen av nudlarna och köttbullar. Några försök att ge skålen ännu mer realism genom att raka vit choklad på toppen precis innan servering, som ser ut som riven parmesanost. Detta betyder inte att spagetti marinara är den enda modell för Spagettiglass. Enligt Alla tyska webbplats, använder en Schokoladen spaghetti chocholate sås istället för jordgubbar, och en annan version använder ett medley av färsk frukt i stället för bara rödfärgade frukter.