Vad är Kvitto?

October 27

En återgång kvitto, eftersom det gäller datorer, avser förmågan för avsändaren av ett mail för att få tillbaka en anmälan med ett datum och tid stämpel när mottagaren öppnade posten. En avsändare kanske vill ha en återgång kvitto som en självklarhet att vara säker på att all e-post verkligen når sin destination, eller någon kanske bara väljer anmälan när posten är relaterad till juridiska eller yrkesmässiga ärenden som kräver en rättsmedicinsk rekord. I samtliga fall kan det mottagande blocket generering av en retur kvitto, avsiktligt eller oavsiktligt.

Dagens e-postklienter har en kontroll för att begära returkvitton för post du skickar, och en separat kontroll för att acceptera eller neka kvitton begärt av er. Låt oss först överväga att begära ett kvitto.

Även om det kanske låter bra att veta när folk öppnade din e-post, det finns ett par saker att tänka på. Först några människor anser returkvitton en invasion av deras privatliv. De föredrar att läsa och svara på e-post utan en "kvitto klocka tickar." För det andra, om du skickar en massa e-post som du kan hamna med returkvitton bombarderar din brevlåda. Detta kan vara överväldigande, även om vissa e-postklienter hantera kvitton bättre än andra, vilket gör anmälningar som ska arkiveras automatiskt med den ursprungliga post.

I varje fall inte bara för att en återgång kvitto begärs inte att det kommer att beviljas. Detta leder oss till den andra kontrollmekanism - möjligheten att acceptera eller neka returkvitto önskemål.

Om e-postklient är konfigurerad för att acceptera retur kvitto förfrågningar, kanske öppna ett e-postmeddelande genererar en pop-up ber om tillstånd att sända anmälan. Genom att klicka på "OK" kommer att automatiskt generera tiden stämplade post utan vidare inblandning. Vissa människor, däremot, är så vana vid stängning popup-reklam de kan automatiskt klicka "Nej" eller "Close" utan att ens läsa fönstret och därmed oavsiktligt förneka kvittot.

I andra e-postklienter, om kvitto kontrollen kvar aktiverat kommer programmet att generera intäkter tyst i bakgrunden utan användarinteraktion. I många fall är denna kontroll aktiverad som standard, och människor är omedvetna deras e-postklient är att skicka ut returkvitton.

Om e-postklient är konfigurerad att neka retur kvitto förfrågningar, kommer de inte att genereras. De kan fortfarande levereras i en mer hemlighet, men med hjälp av webb buggar inbäddade i HTML-aktiverade e gränssnitt.

Vad är ett HTML-aktiverade e-gränssnitt? HTML är det märkningsspråk som används på webben. Medan e var ursprungligen avsedd att vara enbart text, e-postklienter idag kan arbeta i två lägen: bara eller HTML-text. Många väljer HTML-aktiverade gränssnittet eftersom det är flashier, vilket möjliggör inbäddade webbsidor, ljud och bilder som ska visas inuti e-postmeddelanden. Den uppgår i princip att besöka webben inifrån e-postklient.

Eftersom det är väl känt att många väljer att avaktivera returkvitton, men ändå använda HTML-aktiverade e gränssnitt, vissa företag erbjuder en tjänst för att komma runt funktionshindrade kvitton. Denna metod kräver att mottagaren använder HTML-format mail, och att han eller hon har en öppen länk till Internet vid den tidpunkt då post öppnas. Om båda dessa villkor är uppfyllda, är det kvitto som genereras via en webb bugg.

En webb bugg är inbäddad i e-post som en liten, osynlig bild hållare. När post öppnas av mottagaren, kräver bild innehavaren e-postprogram kontakta webbplatsen för att ladda ner bilden. Förutsatt att datorn är uppkopplad, hemsidan kontaktas och den osynliga bilden hämtas. Bilden i sig är ett par genomskinliga pixlar, omärkbara för läsaren, men processen löser in kvittofunktionen på hemsidan som är värd för webb bugg. En automatisk script genererar en tidsstämpel när bilden begärdes och skickar ett kvitto e-post till kunden. Om allt går som planerat, läsaren inser aldrig att han eller hon har precis löst en process som genererat en avkastning kvitto.

Purister tenderar att konfigurera sina e-postklienter för att använda enbart text, eftersom det är säkrare än HTML-aktiverade e-post. Andra väljer HTML mail men konfigurera sin e-postklient för att blockera inbäddade bilder för att undvika godtyckligt hämtar Webbuggar, virus eller andra skadliga skript. Men det betyder också att blockera legitima bilder i många fall. Personer som använder webbaserad e-post (webbplatser som erbjuder e-tjänster) kanske inte har ett val, även om vissa tjänster erbjuder möjligheten att blockera webb buggar.

  • Retur kvitton kan skickas till kunder via e-post.