Vad är Basket Weaving?

July 16

Korgflätning är handgjorda metod för att skapa vävda korgar från naturliga gräs. Basket vävare har gjort en mängd handgjorda korgar från ett brett utbud av grästyper i tusentals år. Indianer är en av de folk mycket förknippas med hantverk av korgflätning. Native American vävda korgmönster är vackert detaljerade och exakta färger och stilar varierar mellan varje regionalt område och stam. Basket vävare använder många varianter av flera grundläggande tekniker som inkluderar ringlande, slingrande, flätning och vävning skapa oändliga sorter av korgar.

Vävning avser den metod för att skapa ekrar av ett material och sätta in olika strängar kallas vävarna en i taget under och över varje eker för att bilda en mer solid vävd stycke. Flätning använder samma teknik som vävning utom ekrarna och vävarna är av samma material. Twining använder två vävare och skapar en dubbel under och över tvinnade utseende till en korg. Om tre vävarna används i tvinningsdelen korg vävning, skapar det en trippel twist metod som kallas waling. Ringlande startar mitt botten av en korg och det är en oval eller rund avsnitt arbetat i cirkulära stygn.

Korgflätning förnödenheter inklusive naturliga gräsmaterial och böcker om hur man väver en korg finns på många hantverk butiker. När enkla, släta typer av korgar behärskas, kan korg vävare försöka väva korgar med handtag eller använda olika färgade naturmaterial för att skapa intressanta mönster och design. Crafters erfarna vid korgflätning kan skapa häckande korgar, som är uppsättningar av flera korgar av samma form men olika storlekar som passar in i varandra.

Olika texturenaturmaterial som bambu, vide och långa barr kan användas för att skapa korgar med varierande och tilltalande texturer. Med hjälp av olika bredder gräs skapar nya utseende och naturliga vävning material kan vara platt eller rund. Samma grundläggande korg vävteknik kan användas för att skapa små korgar för bröllop gynnar eller stora korgar för att bära tvätt.

Traditionellt material som används för korgflätning berodde på regionen och vilka typer av gräs växte det naturligt. De färger som används återspeglas också ett visst geografiskt område, eftersom naturliga växtfärger användes för att färga väva gräs. I många delar av världen, människor gör och säljer handvävda korgar.