Vad är en gård Jack?

May 5

En gård jack är ett mångsidigt verktyg som ursprungligen utvecklades för jordbruks applikationer som kan användas för att lyfta, vinschning och klämoperationer. Förutom att vara användbara i inställningarna gård, kan den användas i konstruktion, bilreparationer, och en mängd andra aktiviteter. Driften av en gård jack är relativt enkel, och enheten är mycket robust och tålig, kan motstå extremt hög påfrestning utan brister eller buckling. Jordbruks- och verktygsleverantörer bär ofta dessa verktyg tillsammans med komponenter för att ersätta slitna delar.

Gården jack består av en lång balk med hål och justerbara klämmor med stift som låser in i hålen. Användaren kan bifoga en hävstång för att flytta klämmorna, så att domkraften ska justeras upp eller ner för olika ändamål. Till exempel, om ett fordon med en hög fjädring som en normal domkraft inte kunde nå, gården uttaget kan användas för att lyfta fordonet för att arbeta under. Flera domkrafter kan tillämpas på ett projekt för att placera den på lämpligt sätt och hålla den på ett säkert sätt.

Jordbruks uttagen kan användas i grundreparationer, arbeta på fordon, och aktiviteter där människor behöver för att sträcka och dra kablar, staket och annat material. Enheten kan levereras med isolering kuddar på klämmorna för att undvika repor och urgröpningar. Höjden det kan nå bestäms av balkens längd, med ett antal storlekar är tillgängliga. Varje jack har också en vikt rating för att låta operatören vet om maxvikten den kan hantera.

Det kan vara till hjälp för att hålla flera gårds uttagen på hand med balkar av olika längd. En lång stråle kan vara besvärlig och svår att hantera när det inte är absolut nödvändigt, och det kan vara bra att ha en rad alternativ för projekt. Operatörerna bör också ta del av vikt betyg och respektera dem med deras jack användning, som en låg-rankade jack kan misslyckas på en tunga lyft jobb. Det kan vara farligt för människor som arbetar runt uttaget.

Liksom annan mekanisk utrustning, arbetar en gård jack bäst när underhålls. Det bör förvaras i ett täckt område för att begränsa exponering för regn och vind. Om den används i en våt eller stökig miljö, kan det vara lämpligt att torka ner efter användning för att se till att den är ren. Periodisk oljning kan hålla domkraften rör sig smidigt och förhindra uppehåll eller hackar samtidigt domkraftsvikter upp och ner.

  • En gård jack kan användas för att lyfta en traktor för att ändra dess däck, som liknar en domkraft.