Vad orsakar Retina Detachment?

March 23

Retina lossnar uppstår när näthinnan, som ligger inne i bakre delen av ögat, börjar att separera från blodkärlen (choroid) som förser den och hjälpa till att hålla det friska. Detta är ett akut tillstånd, för som med de flesta av resten av kroppens vävnader, kan separation från blodtillförsel leder till snabb degeneration av näthinnan, skapa vävnadsdöd eller permanent skada. Det finns flera tänkbara orsaker till näthinnan lossnar, vilket Arena € t alltid förutsägbara, men ofta symptom på sjukdomen är ganska uppenbart och behandlingsresultat kan vara bra när folk ser sina läkare omgående.

Ibland människor är mer är risken för näthinnan lossnar via genetiskt arv. Särskilt unga pojkar kan ha en genetisk tillstånd som kallas x-linked retinoschisis. Regelbundna synundersökningar kan fånga detta tillstånd, så att barnen och deras föräldrar kan vara vaksamma på eventuella symtom som kan tyda lossnar sker. Tyvärr är detta ett villkor som doesnâ € t svarar bra på reparation, och vision kan avsevärt försämras.

Orsaken till näthinnan lossnar ibland kopplad till sjukdomar som inflammera näthinnan, skapa retinit. Sådana sjukdomar kan inkludera cytomegalovirus retinitis och ibland komplikationer från herpes simplex I. Personer med immunbrister kan vara mest i riskzonen för retinal komplikationer från sjukdomar, i de nyss nämnda och under förhållanden som toxoplasmos.

Andra orsaker till näthinneavlossning kan innefatta försämring av ögonen på grund av tillstånd som diabetes. Alternativa orsaker kan inkludera närsynthet. En mycket smal struktur i ögat kan göra en person benägen att skada näthinnan.

Enkelt åldrande kan också resultera i näthinneavlossning. Som ögon ålder, den glasartade vätskan som fyller dem kan förändras, och kan ibland dra bort från den bakre delen av ögat. Om detta inträffar med kraft, kan det skada näthinnan.

En annan främsta orsaken till näthinnan lossnar är trauma. Någon typ av trauma som sliter näthinnan och tillåter vätska att läcka igenom det riskerar att separera näthinnan från åderhinnan, som vätske rynkor mellan de två. Många människor med absolut inga hygienkrav skulle kunna lida lossnar i ett trauma inställning.

Det är mycket viktigt att känna igen symptomen på näthinnan lossnar. Dessa kan innefatta ser floaters, som vissa människor kallar silver buggar. Många noterar också att kunna se vad de kan kalla en gardin droppe framför deras ögon, vilket hindrar deras vision kort. För en minut eller mindre går visionen mörk huvudsak. Alternativt har människor beskrivs visionen plötsligt oskärpa, och närvaron av enstaka ljusblixtar. Det kan inte nog betonas att sådana symtom kan tyda på mycket allvarliga problem som kräver omedelbar vård.

  • Näthinnan är normalt ansluten till blodkärl i bakre delen av ögat.
  • En skallskada kan orsaka näthinneavlossning.
  • Diabetes kan orsaka näthinneavlossning.