Vilka är de bästa tipsen för att övervinna ilska?

March 14

De bästa tipsen för att övervinna ilska inkluderar undersöker känslor och intentioner, kommunicera mer effektivt och tillfälligt kliva bort från argument för att få perspektiv. Erkänner att lycka känns bättre än ilska är ett viktigt första steg i att hantera ilska och raseri. Nära observera personliga skäl för att hänga på ilska är till hjälp för att förstå de underliggande känslor. Ta pauser under hetsiga diskussioner bidrar till att återfå fattningen. Införliva strategier för att släppa ilska, såsom fysisk träning och meditation, kan vara till hjälp när man hanterar ilska.

Komma ihåg att lycka är mer angenäm och friskare än ilska är en av de bästa sätten att medvetet övervinna ilska. Ihållande ilska har kopplats till hjärt-frågor, sömnlöshet och matsmältning. Att välja att möta de problem som orsakar ilska som ett sätt att uppnå större lycka och hälsa är en motiverande första steg i processen. Vissa händelser i livet kan vara okontrollerbar, såsom naturkatastrofer, arbetslöshet eller nedläggningen av en romantisk relation. Medvetet släppa behovet av att kontrollera livet och släppa vissa förväntningar normalt hjälper till att övervinna ilska.

Förstå personliga motstånd mot övervinna ilska är en viktig del av processen och kan göras ensam eller med en terapeut. Folk blir ofta arg på grund av känslor av maktlöshet eller feltolkningar av andras avsikter. En makes sena ankomst, till exempel, skulle kunna tolkas av partnern som ett tecken på bristande respekt eller brist på kärlek. Stepping tillbaka och granska intentionerna bakom hans eller hennes sena ankomst kan låna nyttiga insikter. Maken kan ha fastnat i trafiken, förlorade sina nycklar eller kanske allmänhet lider en vana att senfärdighet, utan avsikt att orsaka ilska eller visa respektlöshet.

En vanlig teknik för att övervinna ilska tar en kort paus mitt i en hetsig diskussion. Om en konflikt har eskalerat till den grad att bli improduktiva eller fientlig, tar en paus tillåter en perspektivförskjutning. Denna strategi är typiskt mest effektiv om den part som vandrar iväg meddelar först sin korta avgång. Även om den andra parten inte vill ta en paus, kliva iväg respekt ger alla som deltar en chans att svalna. Återvänder till diskussionen med en lugn uppträdande ofta låter logiskt att segra över irrationella reaktioner eller slutsatser.

Medvetet ersätta improduktiva, arga beteenden med konstruktiva alternativ också är till hjälp för att övervinna ilska. Istället för att skrika eller svära, till exempel, kan en person välja att lyssna på en annan persons perspektiv för att öka förståelsen och empati. Engagemang i fysisk träning, till exempel promenader, sport eller dans, även kan vara till hjälp för att frigöra ilska. Meditation som inkluderar avslappning, djupandning och visualisering normalt bistår med att få större klarhet om underliggande känslor som rädsla eller maktlöshet.

  • Svårighet med att kontrollera ilska kan leda till högt blodtryck.
  • Det är viktigt att inse att lycka känns bättre än ilska.
  • Införliva avslappningsövningar som meditation kan hjälpa en affär med ilska.
  • Ta en paus från en spänd situation kan hjälpa till att lindra ilska.
  • Folk blir ofta arg på grund av känslor av maktlöshet eller feltolkningar av andras avsikter.