Foster Acceptance när Öva Mindfulness

July 14

Acceptans är en kärn attityd mindfulness. Acceptans innebär att låta din upplevelse att vara precis som det är, vad det än är, snarare än att bekämpa den. Acceptans betyder inte självbelåtenhet eller ge upp. Det innebär att ta dina erfarenheter en i taget och erkänna dem som din nuvarande ögonblick verkligheten, så gott du kan. Om du föredrar, använda ett annat ord för "acceptera", såsom "erkänna", "tillåta" eller "låt bli".

Om du känner dig upprörd eller sårad, är den naturliga lust att kämpa den omedelbart för att försöka må bättre. Detta undvikande taktik kan fungera för en kort stund, men i det långa loppet den gör precis motsatsen till vad du ville - du hamna känsla mer spänd och ont eftersom du är i förnekelse.

När du förbereder att meditera, ibland kan du känna som om ditt sinne är fullt av tankar som håller att dra dig bort från din meditation. Om du inte accepterar dessa tankar och låta din upplevelse att vara precis som det är, kan du finna dig frustrerad, arg och stressad. Du försöker fokusera men du bara inte kan.

Kom ihåg att dom lärt sig och inte medfödd eller naturligt. Du dömer dig själv eller ditt beteende som bra eller dåligt, rätt eller fel. Med denna dom, kan det då vara lite acceptans. Dom orsakar din brist på acceptans och öppenhet. Svåra känslor fastnar för dig om du försöker hårt för att ständigt slåss eller undvika dem.

Känslor vill kännas stället drivit bort - om du kan acceptera dem, de ska lätta upp i tid. I mindfulness du uppmuntras att skickligt välkomna, acceptera och utforska dina känslor.

Om godkännande av din upplevelse verkar omöjligt, börja med baby steg. Till exempel, om du upplever smärta, försök känna förnimmelser och rör sig mot dem långsamt. Var så modig som du kan i din baby steg. Även den minsta början av acceptans kan starta en kedja av händelser som kan leda till en eventuell omvandling. Tänk på acceptans som har en positiv snöbollseffekt.

Godkännande av din nuvarande erfarenhet är utgångspunkten för transformation.

Denna övning hjälper dig att gå mot att acceptera en situation, omständighet eller känsla som du bara inte kan ändra. Ha en go genom att följa stegen nedan:

 1. Tänk på din nuvarande "oacceptabla" tankar, känslor och förnimmelser, och skriva dem i den första kolumnen i följande tabell.

  I den andra kolumnen, överväga hur acceptera att du är av upplevelsen.
 2. Ange försiktigt etiketten på den erfarenhet du inte acceptera.

  Till exempel, om du kämpar känslor av ilska, säger till dig själv, "Jag känner mig arg just nu. Jag känner mig arg ". På detta sätt börjar du att bekräfta din känsla.
 3. Lägg märke vilken del av kroppen känns spänd och föreställa dina andetag går in och ut ur området av täthet.

  När du andas in och ut, säger ord som hjälper dig att gå mot acceptans. Till exempel: "Känslan av X är redan här. Låt mig känna X med mildhet. Jag kan vara okej med känsla X, ögonblick för ögonblick. " Ersätt X med vad du känner. Känn erfarenhet du undviker långsamt och försiktigt.
 4. Bli riktigt nyfiken din upplevelse.

  Fråga dig själv: "Var kom denna känsla ifrån? Var känner jag det? Vad är intressant med det? Hur är det att byta när jag andas? " Komplettera den tredje kolumnen.
 5. Nu överväga hur mycket du acceptera eller erkänna dina nuvarande tankar, känslor eller förnimmelser på en skala från ett till tio.

  Fråga dig själv vad du behöver göra för att öka din acceptans efter en, och så gör det så gott du kan. Skriv hur acceptera att du är av situationen i den fjärde kolumnen.
 6. Lägg märke till vad effekt övningen har på din nivå av acceptans av svåra känslor dag till dag.
Uppleva Acceptans
Tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser Innan Mindful Exercise Hur Verkligen acceptera är du av denna erfarenhet? (1 = inte acceptera, 10 = Helt Acceptera) Tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser Efter Mindful Exercise Hur Verkligen acceptera är du av denna erfarenhet? (1 = inte acceptera, 10 = Helt Acceptera)