Vad Är White Coffee?

September 5

Termen "vita kaffe" kan användas för att hänvisa till någon en av tre separata drycker. Den kan användas för att beskriva vanligt kaffe som har haft tillräckligt med mjölk eller grädde till för aktivering vätskan en mycket ljus eller vit färg. Vit kaffe kan vara en te gjort av orange blommor som serveras i det land Jemen. Oftare, dock hänvisar vit kaffe till en vanlig kaffeböna som inte har rostat på traditionellt sätt, men är utsatt för en annan typ av värme, vrida färgen en blek gul-brun. Dessa bönor har en distinkt annorlunda smak från vanligt kaffe och kan bryggas på ett annat sätt att skapa en lätt färgad, te-liknande dryck.

Processen att skapa vita kaffebönor skiljer sig mycket från den som används för att göra mörka kaffebönor. Den standardteknik för att göra kaffebönor är att rosta bönorna i hög värme medan de ständigt vänt för att förhindra bränning. Detta har effekten att dela bönorna öppen eftersom fukt inuti expanderar och socker caramelize, ger den distinkta bittra smaken som normalt förknippas med kaffe.

Vita kaffebönor inte rostas, men i stället är utsatta för en låg och torr värme under mycket lång tid. Istället för caramelizing och bryning, bönorna blir blek och socker inuti inte vända bitter. I en mening är bönorna faktiskt utvecklats till vitt kaffe genom undercooking dem, vilket skapar en helt annan smak än vad som traditionellt är tänkt som kaffe.

Smaken av vita kaffe beskrivs som nötig, sura och något blommigt. Det är ofta jämfört med en te mer än det är att bryggkaffe. Processen att göra en dryck från bönorna innebär stöp dem i vatten under en tid, som man skulle branta teblad att göra te. Färgen av vätskan efter den vita bönor har använts är en ljusgul-brun eller gyllenbrun färg. Vissa människor tycker att lägga traditionellt te till kaffe eller smaksatt sirap till accent nötaktig smak.

Bönorna själva inte blir lika lätt dela och mark som mörka rostade kaffebönor. Detta innebär att det är svårare att vrida de vita bönor till ett pulver för bryggning. Handdrivna slipmaskiner eller starka krydda slipmaskiner kan användas för att pulver bönorna. Det finns några rapporter som bryggt vita kaffe har mer koffein än mörkrostat kaffe, men så är inte fallet. I vissa fall har mer koffein hittats i vita bönor på grund av olika bönor används, inte tillagningen.

  • Te gjort av orange blommor kallas vitt kaffe i landet Jemen.
  • Vit kaffe kan hänvisa till kaffebönor som inte har rostats.