Vad är några tecken på tidig förlossning?

May 30

Tidig förlossning anses något arbete som börjar före graviditeten har nått trettiosju veckors graviditet. Innan den punkten, är ett foster inte är beredd att överleva utanför livmodern, eftersom lungorna och andra viktiga organ inte kommer att ha utvecklat tillräckligt. Alla spädbarn födda före trettiosju veckor i anses för tidigt. Även om vissa barn kan överleva efter tjugo två veckor dräktighet med en massa medicinsk hjälp, de är på en hög risk för komplikationer.

Det finns flera tecken på tidig förlossning. Om du är gravid, är det viktigt att du vet vad de är, och hur man känner igen dem. Det finns mycket som kan göras för att bromsa eller stoppa arbetskraft före 37 veckor. Steroider kan ges till fostret att hjälpa till att snabba upp lungutveckling. Det viktiga är att vara på ett sjukhus i tid för dessa metoder för att få en chans att arbeta.

En av de mest uppenbara tecken på tidig förlossning är sammandragningar. Sammandragningarna känns som magen är skärpa, eller gillar intensiva mensvärk. Vissa Braxton-Hicks kontraktioner eller falsk arbetskraft, är normala i den tredje trimestern, men du bör inte ha mer än fyra timmen. Om du upplever sammandragningar, och är inte säker på om de är Braxton-Hicks eller den äkta varan, dricka en kopp vatten och lägg på höger sida i trettio minuter. De sammandragningar ska sluta. Om de inte gör det, kontakta din läkare eller barnmorska, och bege dig till närmaste sjukhus.

En annan av de tecken på tidig förlossning passerar slemproppen. Den slemproppen är en förtjockad skikt av normala slidsekret som har blockerar livmoderhalsen under graviditeten. Det kan vara färgat av blod. Det kan vara svårt att veta skillnaden mellan slemproppen och regelbundna sekret. Generellt sett, om det verkar vara en mycket mer utsläpp än normalt, eller om det är en annan färg eller struktur, bör du få checkat ut.

Blödning under graviditeten, särskilt efter den första trimestern, är nästan alltid ett tecken på något ska gå fel. Det kan vara ett tecken på för tidigt värkarbete. Det kan också vara ett tecken på moderkaksavlossning, där moderkakan lossnar från väggarna i livmodern. Även om det inte åtföljs av något kramper eller smärta, komma till ett sjukhus så fort som möjligt. Ring din läkare på väg dit.

Ökat tryck i bäckenregionen, en känsla av något slå ned, är en annan av de tecken på tidig förlossning. På liknande sätt skulle ryggont vara ett annat tecken, speciellt om det är ett nytt symptom. Endera av dessa skulle kunna innebära att arbetskraft är nära förestående, eller har redan börjat.

Speciellt under den sista trimestern av en graviditet, helst en mamma-till-vara känner att något är ännu bara en liten bit utanför, bör hon checkat ut av hennes läkare eller barnmorska. Många kvinnor vet inte när själva, fullgångna, arbetskraft börjar. Tidig förlossning kan vara ännu svårare att själv diagnos. Nästan 12% av barnen i USA föds prematura. Ungefär hälften av dessa är avsikt, för medicinska ändamål. Resten är spontana. Lyckligtvis finns det en massa bra sjukhus med neonatal intensivvårdsavdelningar (NICU) med läkare utbildade för att hantera tidigt födda barn.

En av de viktigaste sakerna en ny mamma-till-vara bör lära under sin graviditet är tecken på tidig förlossning. Ibland kan något så enkelt som mer vila och mer vätska hålla arbetskraft i schack tills fostret är mer utvecklad. Det är dock viktigt att vara medveten om de tecken så du kan få den hjälp du behöver.

  • Prematura värkar kan innefatta Braxton-Hicks kontraktioner i tredje trimestern.
  • Ett foster är livsdugligt efter 37 veckors graviditet.
  • Intensiva mensvärk kan vara ett tecken på tidig förlossning.
  • För tidigt födda barn bor ofta i NICU genom deras ursprungliga förfallodagen.
  • Ökat tryck i bäckenregionen skulle kunna vara ett tecken på för tidigt värkarbete.