Vad är Postmodern Film?

May 4

Postmodernism är en term som används i konst, litteratur och psykologi som beskriver förändringen i kommunikation och teknik som ofta hänvisar till tidigare perioder av historien. Inom media är postmodernismen en stor del av popkulturen i länder, däribland USA, där postmoderna filmen refererar ofta filmer från tidigare perioder av filmhistorien. I filmen, kan postmodernismen ses i ett antal olika sätt, inklusive förändring av sinnestillstånd av huvudpersonerna, som en hyllning eller pastisch på en tidigare stil av film och en känsla av hyper-verklighet.

Termen "postmodernism" är en produkt av det sena 20-talet och användes först i psykologi 1979 av Jean-Francois Lyotard. I allmänhet är det som används för att förklara rörelse konst och litteratur från de idéer som fastställts av mass kommunikationsteknik i sena 19-talet till de idéer av det sena-20-talet och framåt. I ett försök att förklara postmoderna film, forskare hänvisar ofta till enskilda filmer som besitter exempel på postmodernism.

Pastisch är en av de vanligaste exempel som akademiska forskare i postmodern film. Denna egenskap hos postmodern teknik använder sig av välkända områden av popkulturen, som refereras av de filmskapare ofta i en komisk stil. Ett exempel på en pastisch i Hollywood-filmer är Austin Powers serie filmer som hyllar de spionfilmer och kultur 1960-talet.

Sterilitet och ensamhet av moderna och framtida liv är ett annat inslag i den postmoderna film som förklarar förändringen av den mänskliga naturen i en maskin liknande fristående personlighet. Exempel på tekniska framstegen under mänskliga känslor är kända som en flackare påverka, och inkluderar filmen Taxi Driver med nedstigningen till vansinne av en ensam taxichaufför i en storstad. Förändrade är ett annat exempel på postmodernism, som visar byte av personligheten i en filmens karaktärer ofta på grund av användningen av hallucinogena droger.

En lekfullhet med historia kan också ofta med i postmodern film. Många filmer försöker ställa frågor om vad som skulle ha hänt om historien hade visat sig på olika sätt, bland annat titlar som tolv apor och Donnie Darko. Användningen av teknik för att negativt påverka livet för människor ofta ingår i postmoderna filmer också, kallat exempel på hyper verklighet. Fall av hyper-verklighet försök att visa att världen kan bli en bättre plats när verkligheten inte är vad vi tror att det ska vara. Till exempel, The Truman Show är berättelsen om en man som upptäcker att hans liv har registrerats för en dokusåpa med sina vänner och grannar betalas aktörer.

  • Ensamheten av moderna och framtida liv är en funktion av den postmoderna filmen.
  • Förändrade är ett exempel på postmodernism, som visar byte av personligheten i en filmens karaktärer ofta på grund av användningen av hallucinogena droger.
  • Hollywood-filmer som "Austin Powers" -serien hyllning att spionera filmer och 1960 kultur.
  • Den postmoderna filmen "Taxi Driver" har den nedstigning i vansinne av en ensam taxichaufför i en storstad.