Vad är en No-Fault State?

July 20

En strikt statlig är en som inte kräver bevis på fel för att fastställa slutresultatet. Kanske de två vanligaste exemplen på strikt lag inkluderar strikt försäkring och no-fault skilsmässa. Medborgare i strikt länder, delstater och provinser hävdar det finns för- och nackdelar med dessa lagar, men i slutändan fördelar och nackdelar beroende på varje enskild situation.

När det gäller försäkringar, inga-fel försäkringar är vanligast bland bil försäkring leverantörer. Om en person har en no-fault auto försäkring, betyder det att hans eget försäkringsbolag kommer att kompensera sina förluster, oavsett vem eller vad partiet var fel för olyckan. Att gå vidare, kommer hans försäkringsbolag även kompensera sina passagerare.

Flera länder omfattar inga-fel försäkringar, däribland USA, Kanada och Australien. Vanligtvis om en stat eller provins i ett land eller en region har ett strikt försäkring lagar är avgörs av den stat eller provins. Till exempel i USA, New York, Florida, och Oregon finns inga-feltillstånd medan Virginia, Kalifornien och Texas är det inte. Vissa stater eller provinser, som Kentucky och Pennsylvania, erbjuder försäkringstagare möjlighet att välja om de vill ha ett strikt försäkring eller en traditionell försäkring. Naturligtvis var strikt stat eller provins beskriver också sina egna krav på strikt försäkring, till exempel hur mycket varje försäkringstagare är skyldig att köpa.

När det kommer till äktenskapslag, är en no-feltillstånd en som inte kräver bevis på fel av endera parten för ett äktenskap ska upplösas. Med andra ord kan en person i äktenskapet ansöka om skilsmässa utan att behöva ge något bevis för att den andra personen begått ett brott mot äktenskapskontraktet. En strikt skilsmässa liknar strikt försäkring i att ingen har att bevisa fel, men resultatet doesnâ vanligtvis € t resultatet i ersättning.

Flera länder i hela världen erbjuder någon form av no-fault skilsmässa, inklusive USA, Kanada och Ryssland. Naturligtvis detaljerna i detta äktenskapslag varierar beroende på land och till och med stat och region. Till exempel i Australien, det gifta paret först måste separeras i 12 månader. I Sverige måste paret bringa en kontemplation period på mellan sex och 12 månader om det finns barn som är yngre än 16 inblandade. Liknande till strikt försäkringslagstiftningen, strikt skilsmässa kan överlåtas till den strikt stat eller provins.

Varje strikt situation har sina för- och nackdelar, beroende på de exakta omständigheterna och de inblandade parterna. Till exempel, många människor hävdar ett proffs för att strikt försäkring är att de skadelidande garanteras ersättning, medan en con är att dessa parter är oftast begränsade från att söka ytterligare ersättning genom civil domstol. Detta innebär att om den ersättning som enligt kraven i strikt staten är inte tillräckligt för att täcka skador, kan den skadelidande inte söka ytterligare ersättning. Detsamma gäller för många no-fel skilsmässa. Så länge vissa krav uppfylls, är en skilsmässa beviljas, men enligt villkoren i att ingen fel skilsmässa varje partyâ € s rätt till rättsligt försvar blir begränsad.

  • Inga-fel försäkringar utöver skuldtäckning, betala oavsett vem som bär skulden.
  • No-fault skilsmässor tillåter feuding par att undvika att tilldela skulden i domstol.
  • I en strikt tillstånd, kommer en förar försäkring täcker fordonets passagerare oavsett vem som var fel i olyckan.