Vad är choklad Letters?

November 5

Choklad märker är en typ av godis formad som olika bokstäver i alfabetet. Dessa brev är oftast ren choklad men ibland innehåller nötter, russin, eller crisped ris. De är populära nederländska godsaker som vanligen ges under Sinterklaas, eller jultomten, säsong. Det finns många olika storlekar av breven tillgängliga, och den som ges kan bero på barnets ålder.

Holländska chokladbrev är oftast i Egyptienne typsnitt. Detta beror på att denna typ av typsnitt är dekorativa men innehåller inte några tunna linjer som skulle bryta lätt. Det är också lätt att skilja en bokstav från nästa. Versaler används normalt snarare än gemena sådana.

Dessa behandlar först blev populär i Holland i början av 1900-talet. Detta var när traditionen att lämna en bröddeg brev ovanpå en hög med gåvor ersattes med lämnar en choklad konfekt. Många tror förändringar i hur kakaobönor behandlades under den tiden bidrog till denna utveckling.

Choklad bokstäver kan avnjutas som helst på året, men oftast ges under säsongen Sinterklaas. Denna säsong sträcker sig från mitten av november till december 5. Gåvor vanligtvis utbytas Sinterklass eve, så breven kan ges vid denna tidpunkt. De skulle också kunna lämnas i strumpor eller skor när Sinterklaas gör hans nattliga rundor. Arbetsgivarna ger också denna konfektyr till sina anställda, ofta ger dem möjlighet att njuta av att äta dem under raster eller fester.

Både vit och mörk choklad kan användas för att göra chokladbrev. Vissa sorter kan ha nötter, ris, eller frukt läggs till dem. Brev är typiskt solida snarare än ihåliga choklad.

Det finns många olika storlekar av holländska chokladbrev. De minsta kan vara allt från 1 1/2 till 2 1/4 uns (42-64 gram). Medium bokstäver är normalt cirka 4 3/4 uns (135 gram), och större behandlar är cirka 7 gram (198 gram). De minsta bokstäverna normalt ges till små barn, och de större ges till vuxna. I vissa fall kan barnen ges större bokstäver om de har varit särskilt bra det året.

Även choklad bokstäverna är populärt i Holland, de exporteras till många olika delar av världen. I vissa länder kan de hittas under hela året och inte bara under den traditionella Sinterklaas säsongen. Dessa behandlar kan avnjutas av människor i alla åldrar oavsett vilket land de bor i.

  • Choklad brev innehåller ibland russin.
  • Förändringar i hur kakaobönor behandlades kan ha bidragit till populariteten av choklad i Holland.
  • Någon typ av choklad kan användas för att göra chokladbrev.