I Landscaping, Vad är Granite Kant?

July 19

Granit kant används i landskaps som en barriär mellan ytor av olika medier. Använda kantmaterial är ett effektivt sätt att hålla olika delar av en gård eller trädgård separat från varandra. Flera olika typer av kant produkter finns, men granit kant ofta värderas för att vara attraktiva och hållbara och effektiva.

I första hand är landskapskant material som används för separation. Det är vanligt att landscapers, trädgårdsmästare eller husägare att märka ogräs eller gräs som växer över kanterna på vägar eller infarter. På samma sätt kan lera eller grus från gångar glida över på gården eller omgivande områden, särskilt när de utsätts för kraftig vind eller nederbörd. Även om dessa olägenheter är verkligen inte tragiskt, kan de vara mycket frustrerande för människor som sätter mycket tid eller pengar i sin landskaps, eller de som är stolta över utseendet på sina gårdar. Installera kantmaterial för att fungera som en barriär mellan två ytan typer kan minska eller eliminera detta problem.

I grund och botten, granit kantstenar är bara bitar av granit skuren i lätthanterliga bitar. Blocken kan repurposed från andra projekt eller köpas hemma förbättring eller landskaps leverans butiker. Installera granit bård är något arbetsintensiv; ett grunt dike måste grävas runt området för att vara kantade, och sedan granitstyckena placeras individuellt. Personer med en stor mängd bård kan hitta denna process särskilt svåra, men hållbarheten av granit innebär generellt att när blocken är installerade, kan de aldrig behöva bytas.

Hållbarheten av granit är verkligen en positiv funktion, men för vissa människor är det inte tillräckligt för att motverka det faktum dessa stenar kan bli dyrt. Om granitkantstycken måste köpas istället för repurposed eller återvinnas, kan de vara betydligt dyrare än andra landskap kant alternativ, såsom plast eller floden stenar. Pris kan oftast motiveras av förespråkare, dock, och fans av granitkant hävda att skönheten, effektivitet och hållbarhet av detta material gör granit en bättre långsiktig investering.

Bortsett från den finansiella hållbarhet oro, kan beslutet att använda granit kant också komma ner till personlig stil och smak. Granitblock ger en mycket tung, robust och gedigen utseende till landskapsarkitektur och finns ofta i olika nyanser av vitt, rosa och grått. Normalt är granit kantbitar kvar något grov eller naturlig, men polerade versioner finns också.