Vad är kopplingen mellan vin och kolesterol?

August 8

Sambandet mellan vin och kolesterolcentra på två antioxidanter och en anläggning förening som finns i druvor. Vin och kolesterol har varit i fokus för flera forskningsprojekt för att avgöra om vinet kanske naturligt lägre kolesterol. Några belägg för vin, särskilt rött vin, kanske minska skadliga kolesterolnivåer om de konsumeras regelbundet.

Saponiner är glukosbaserade föreningar som finns i den vaxartade beläggningen av druvskal. Viner gjorda med skinn intakta behåller saponiner, som kan binda till kolesterol och förhindrar absorption av kroppen. Studier visar sambandet mellan rött vin och kolesterol kan leda till en liten minskning i nivån av low-density lipoprotein, som brukar kallas det onda kolesterolet. Ett glas rött vin ger ungefär hälften av det totala dagliga rekommenderade intaget av saponiner, som också finns i olivolja och sojabönor.

En annan koppling mellan vin och kolesterol involverar två antioxidanter som finns i drycken. Resveratrol är en naturlig kemikalie i druvor som bekämpar svamp i fuktiga växande regioner. Mängden resveratrol i vin varierar med typ av druva, där det växer, och den process som används för att framställa vin. Vinframställning tekniker med filter för att minska bitterhet bort mycket av resveratrol. Skinnen avlägsnades jäsa vitt vin, avlägsnande av det mesta av resveratrol.

Massproducerade viner brukar gå igenom ytterligare filtrering eftersom de inte tillåts ålder. Studier visar resveratrol blockerar oxidation av kolesterol, och kan vara lika effektivt som saponiner i att minska det onda kolesterolet. Resveratrol förhindrar också blodplättar i blodet från att levra och kanske höja nivåerna av high-density lipoprotein, anses det goda kolesterolet.

Flavonoider beskriver den andra antioxidant granskas i vin och kolesterolstudier. Flavonoider fungerar som resveratrol att förebygga dåligt kolesterol från oxidation. Äpplen, druvsaft, och grönt te innehåller också flavonoider och resveratrol i varierande mängder.

När anslutningen mellan vin och kolesterol dykt, forskare utfört experiment för att lära sig vilka viner innehåller de högsta mängder av kemikalier. De fann pinot noir druvor som odlas i fuktiga, kalla regioner i Frankrike innehöll mest resveratrol, kanske för att druvor är mer benägna att ruttna i detta klimat. En liknande studie av amerikanska viner fann de högsta nivåerna i rött zinfandel. Nivåer av antioxidanten kan variera av väderförhållanden varje år.

Dessa studier fann också nivån på resveratrol börjar sjunkande inom 24 timmar efter vin öppnas. De flesta hjärtspecialister avråder drivet drickande för att förbättra hälsan, och rekommenderar att begränsa alkoholkonsumtionen till en portion per dag. De föreslår ofta använder motion, kost och medicin för att sänka skadliga kolesterolvärden. Niacin kosttillskott och acetylsalicylsyra kan ge samma anti koagulering förmåner som resveratrol.

  • Ett glas rödvin.
  • Glas vitt vin.
  • Vitt vin har inte så mycket resveratrol eftersom skinnen tas bort från druvorna före jäsning.
  • Viss forskning visar att rött vin kan sänka ohälsosamma kolesterolvärden när konsumeras regelbundet och med måtta.