Rengöring Glasdörrar

September 14

Glasdörrar låt så mycket ljus i ditt hem och ger en vacker utsikt över utomhus, men de döljer inte något belopp av smuts. De är en sak du måste rengöra ofta. Varje liten fingeravtryck kan bli en skamfläck. De av er med husdjur eller små barn är förmodligen alltför bekant med detta!

Jag vet vad vissa av er tänker: Windex och pappershanddukar. Detta är ett snabbt sätt att rengöra bara ett litet område på din glasdörr, men när du använder den på hela området, kommer glaset antingen ser randig eller du kommer ha förbrukat mycket mer energi än du borde behöva.

För att starta, samla följande leveranser:

 • Gummiraka
 • Handduk
 • Hink
 • Flytande diskmedel
 • Svamp
 • Mikrofiberduk

Använd följande metod för att snabbt och korrekt rengöra dina dörrar:

 1. Fyll hinken med varmt vatten, tillsätt en skvätt diskmedel, och blanda.
 2. Doppa svampen i vattnet och skrubba runt dörrkarmen först. Rengör inte skjutdörr spåret på denna punkt eftersom du kommer att använda en helt annan rengöringsprocess för att (se referens länk # 1 nedan).
 3. Skölj ur svampen i hinken och skrubba den övre halvan av en av dörrarna.
 4. Dra omedelbart skrapan ner den våta glas, med början längst upp till vänster och rör sig åt höger. Efter varje drag, torka av bladet med din handduk.
 5. Upprepa steg 3 och 4 på den nedre halvan av dörren.
 6. Kör en ren, torr trasa microfiber över glaset för att se till att det är torrt och eliminera eventuella ränder. Var noga med att köra trasan runt kanten på glaset eftersom skrapan lämnar en hel del vatten där.
 7. Upprepa steg 2 till 6 på den andra sidan av glaset och på alla återstående dörrar.

Nu är din glasdörr ska vara så ren att du inte ens kommer att inse att det är där, vilket är en bra sak. Men var försiktig; någon bara kan förväxla den för tunn luft och gå rakt in i det!