The Best Ögonskugga för Brown Eyes

September 17

Vi vill alla att känna sig vacker och makeup är ett bra sätt att hjälpa oss att förbättra vår naturliga skönhet. Bara för att bruna ögon är vanliga betyder inte att de är något mindre vacker än blå eller gröna ögon. Oavsett om dina ögon är chokladbrun eller nästan svart, kan du hitta ögonskuggor för att bidra till att göra dina ögon "pop".

Ett bra tips för att hitta rätt ögonskuggfärger använder färghjulet. Färger motsatta på färghjulet kompletterar varandra, så blues och purpur fungerar bra för bruna ögon. Men många makeup experter tror särskilt att brons och grönt ögonskuggor ser bra ut på bruna ögon. Brown och champagne nyanser kan också vara smickrande. Så, om du har bruna ögon du har tur på grund av olika färger av ögonskugga som du har möjlighet att dra av. Den huvudsakliga färgen att hålla sig borta från den faktiska färgen på ögat. Välj istället en brun som är en nyans ljusare eller mörkare än din ögonfärg. Här är en lista över nyanser som du kanske vill prova:

  • Tan, mörkbrun, beige, taupe, kräm, chokladbrun
  • Koppar, guld, bärnsten, mahogny (för accenter eller högdagrar)
  • Skogsgrön, khaki, rökig grön
  • Coral, vinrött, plommon, bränd orange
  • Träkol, grå
  • Baby blue, kristallklart, turkost, marin (men var noga med att inte överdriva blå ögonskugga)

Försök inte att matcha din ögonskugga med dina kläder. Det kan komma ut som klibbig, och du är bättre att fokusera din uppmärksamhet på att komplettera din hudton, ögonfärg, och hårfärg istället. En annan faktor som spelar in i din ögonskugga färger är den typ av utseende du går för-vissa föredrar naturliga, neutrala ögonskugga och makeup, medan andra föredrar mer dramatiska, djärva färger. Tillfället kan också faktor i vad du väljer. Du kanske vill bära ljusare, mer naturlig ögonskugga under dagen, och mer framträdande färger som mörklila på kvällen.

Oavsett färg på ögonskugga du väljer, kommer den att stanna på dina ögon mycket bättre och ser jämnare under hela dagen om du använder en primer innan du ansöker. Du kan hitta primers någonstans hittar du makeup. Eftersom de flesta ögonskugga färger fungerar bra med bruna ögon, kan det vara bättre att fokusera din uppmärksamhet på din hårfärg och hudton också. Det bästa sättet att avgöra vad ser bäst på dig är att experimentera. Prova olika färger och tekniker för att tillämpa. Ofta vid varuhus smink räknare, kan du få hjälp och makeup tips från en konsult.