Vad är Grand Army Republikens (GAR)?

September 11

Grand Army av republiken (GAR) var en veteran organisation för heder urladdade unions veteraner från det amerikanska inbördeskriget. Grundades 1866, blev GAR en kraftfull speciell intressegrupp i det amerikanska samhället i slutet av 1800-talet, med politiska kandidater och organisationer tävlar om en GAR påskrift, och det fungerade också som ett viktigt sätt för veteraner att nätverka och upprätthålla kontakter med varandra. Organisationen upplöstes 1956, med döden av den sista inbördeskriget veteran som slogs på sidan av unionen.

Den amerikanska inbördeskriget var en dramatisk och traumatisk händelse, kasta ihop soldater från mycket olika bakgrunder och samhällen. Efter upphörandet av kriget, när USA började bygga sig, många av dessa veteraner ville hålla kontakt med varandra, med hjälp av sina gemensamma erfarenheter som grund för gemenskap. År 1866 etablerade Benjamin F. Stephenson Grand Army av republiken i Decatur, Illinois, som anger att medlemskap skulle vara öppen för alla heder urladdade soldater som hade kämpat på sidan av unionen.

Genom 1890, den GAR hade över 400.000 medlemmar, organiserade i regionala inlägg. Veteraner skulle jämna träffas för årliga "läger", enorma partier som ofta pågick i flera dagar, vilket gör veteraner att njuta av varandras sällskap och samtidigt ha en bra tid att äta, dricka och spela olika sporter. Den GAR erbjöd även service och stöd till veteraner i nöd, och underhålls flera kyrkogårdar för unions veteraner; GAR tjänstemän var också en drivande kraft bakom inrättandet av Memorial Day, som ursprungligen var tänkt att fira de döda av inbördeskriget.

I slutet av 1800-talet, var en organisation som kallas Söner unionens Veteraner från inbördeskriget (SUVCW) grundade, för att se till att arvet efter GAR skulle föras vidare, även efter alla unions veteraner avled. Denna organisation fortsätter att vara aktiva, främja bevarandet av inbördeskriget historia i museer och rekonstruktioner. Kvinnor som härstammar från Union Civil War veteraner kan gå med i SUVCW Auxillary.

De britt Confederate Veterans kunde anses den ekvivalenta veteraner organisation för dem som kämpade på sidan av konfederationen. Det är förmodligen mindre känt eftersom dess soldater kämpade på den förlorande sidan, även om det också bidragit en mängd olika tjänster till sina medlemmar, allt från grav fördelar för årliga sammankomster.

En intressant arvet från GAR kan ses i många gamla amerikanska kyrkogårdar; organisationen vanligtvis markerade gravar unionens veteraner med en distinkt stjärna som är känd som en GAR Star. Traditionen att märkningen gravar med stjärnor är också hålls upp av Veterans of Foreign Wars, som sätter upp sina egna VFW stjärnor på gravarna det upprätthåller.