Vad är en EVDO modem?

June 29

En EVDO, eller Enhanced Data Only eller Evolution Data Optimized, modem är en enhet som hjälper till att bära mobilt bredband. En EVDO modem kan vara en mobil simkort, en USB-enhet, ett modem inbyggt i en bärbar dator, eller ett externt modem. Den EVDO modem ger möjlighet att plocka upp EVDO signaler, så att användarna kan ansluta till EVDO tjänsteleverantörer.

Dessa modem är trådlösa enheter. De är inaktiva och oanvändbara om du prenumererar på en tjänsteleverantör som erbjuder ett EVDO-anslutning. När du prenumererar på en tjänsteleverantör, får EVDO modemet en signal från tjänsteleverantören så att din enhet kan ansluta till internet.

Den stora skillnaden mellan ett EVDO modem och vanligt modem är den stora skillnaden i hastighet. En traditionellt modem kan bara uppnå Internet hastigheter på 128 kbps. En EVDO modem uppnår överföringshastigheter på minst 600 kbps, med utbrott av hastighet upp till 2 Mbps.

Modemet är endast den mekanism som tar emot data vid denna hastighet. Hastigheten som erbjuds av tekniken eller tjänsteleverantören dikterar hur snabbt data verkligen överförs till en EVDO modem. Dessa operatörer tar ut abonnemangsavgifter för begränsade mängder data.

Generellt är de höga hastigheterna på EVDO nätet uppnås genom 3G-tekniken. EVDO är snabbare eftersom nätverket skickar data genom att dela data i paket för att spara på bandbredd. Modemet eller â € ~aircardâ € , är behållaren som tar emot denna dataöverföring.

EVDO modem är mångsidiga enheter. De erbjuds som Express, USB-donglar och PACMACIA kort. Var och en av dessa olika typer av modem kan användas på en rad olika dataenheter från telefoner till bärbara datorer.

Med sådana höga hastigheter, är det möjligt att ladda ner även stora program över ett EVDO nätverk. Dessa applikationer kan laddas ner trådlöst över nätverket. Vissa förutspår att EVDO kommer att bli nästa generation av Internetanvändning på grund av de ökade möjligheter som finns med ökad hastighet.

  • En EVDO modem kan ibland ta formen av ett externt modem.