Vad är en Mini grafikkort?

June 29

En mini grafikkort är en elektronisk anordning som driver grafiken visas inom datorer, bärbara datorer och andra handhållna enheter. Genom design, skapas den exakt på samma sätt som en vanlig videokort, med den enda skillnaden är den totala inblandade storlek och strömförbrukning. Mini grafikkort görs mycket mindre så att de kan passa inuti miniatyr datorer, mobiltelefoner, spelenheter och läsare. Den huvudsakliga nackdelen med den minivideokortet är att den inte har något som motsvarar processorkraften i full storlek modeller, så de grafiska implementeringar är ofta begränsad.

Konsumenternas efterfrågan drev uppfinningen av mini grafikkort. Konsumenter aktivt sökt bärbara enheter som skulle tillåta dem att ansluta till sociala nätverk webbplatser och för att kontrollera e-post, men en laptop ansågs vara alltför tungrodd för daglig användning. Mikroprocessorer löste en del av denna ekvation genom att låta tillverkarna att skapa handhållna enheter som kan köra enkla Internet-applikationer, men för det mesta grafiken var inte bra. Tekniker insåg då att genom att förenkla ett grafikkort ner till dess grundläggande beståndsdelar, kan det göras mycket mindre samtidigt som det ger rika färgkombinationer.

Medan en mini grafikkort inte skulle betraktas som en kraftfull datorlösning, det fungerar bra i elektroniska enheter som grundläggande datasystem och mobiltelefoner. Den Random Access Memory (RAM) på en mini grafikkort mössor ut runt 128 megabyte (MB), medan traditionella grafikkort kan ha uppemot 2 gigabyte (GB). Sammantaget är processorkraft också begränsad i mini grafikkort så det är inte en smart lösning för grafiskt intensiva program. Istället är denna teknik ett ljud alternativ för konsumenter som söker lätta Internetanvändning och använda applikationer byggda med program som Java och Flash.

En annan fördel med att använda en mini grafikkort är utgången låg strömförbrukning och värme. Eftersom många handhållna enheter körs bort av ett laddningsbart batteri, konsumenter aktivt söka enheter som kan pågå på en enda laddning för hela sin arbetsdag. Mini grafikkort passar detta behov fint eftersom den använder i genomsnitt 70% mindre ström än en traditionell kort. Det genererar också mycket lite värme, eftersom det oftast inte har en grafikaccelerator, vilket bidrar till att förlänga livslängden på enheten genom att hålla den sval. Denna omvända teknik inställning till datorer har revolutionerat hur världen omfamnar Internet och förväntas fortsätta att öka i popularitet.

  • En mini grafikkort befogenheter grafik visas i handhållna enheter.
  • Grafikkort driva visuella displayer på persondatorer och bärbara datorer.