Vilka är de bästa tipsen för planterar Oleanders?

June 16

Några av de bästa tips för plantering oleander planerar var och när att plantera buskar. Beroende på vilken typ av jord på platsen, kan det vara bra att lägga organiskt material till hålet innan man planterar oleander. Som med de flesta växter, vattna oleander bra både under och efter plantering dem kan hjälpa växterna att trivas; rot-bundna växter kan behöva ytterligare vård.

Plocka en plats vid plantering oleander är oerhört viktigt. För att kunna växa, de flesta sorter av denna växt kräver full sol eller mycket lätt skugga. Konstaterar vilka delar av varvet få mest solljus under dagen kan vara till hjälp. Väldränerad jord är också ett måste.

När några platser har valts, är det en bra idé för plantageägarna att bestämma säkerhet av platserna. Oleander växter är ett av de mest giftiga för människor och vissa djur, särskilt små barn. När beslut fattas om att plantera oleander, kan det vara en bra idé för individer att hålla växterna från där alla små barn rutinmässigt kan passera eller lek. När buskar har planterats, kan installera en trädgård staket runt dem gör det svårt för något husdjur eller barn att komma nära oleander.

Beroende på klimatet, kan en oleander planteras helst mellan vår och tidig höst. Yngre plantor brukar göra bäst med en fjäder plantering, eftersom det ger dem tid att stärka innan vintern; fjäder buskar bör alltid planteras efter frost är inte längre en risk. Äldre, mer etablerade växter kan göra bra med en tidig höst plantering, även om varmare jorden är, desto bättre blir anläggningen gör.

Om det alls är möjligt, bör trädgårdsmästare plantera oleander i samma eller liknande jord som de är vana vid. Om jorden på platsen är annorlunda än jorden den oleander är för närvarande i, kan det vara bra att lägga till några av jorden från oleander container till hålet. Detta kommer att hjälpa oleander få brukade sitt nya hem lättare, samt stöd i att utveckla starka rötter. Om jorden är sandig, kan tillsätta en liten mängd torv till anläggningen hålet vara till hjälp; mark saknar näringsämnen ska blandas med en högkvalitativ trädgårdsjord innan man planterar oleander.

Flytta alla växter från en behållare till marken kan orsaka vissa skador på anläggningen. Vid plantering oleander, kan vattna busken väl bidra till att förhindra en del av detta och uppmuntra starka rottillväxt. När anläggningen är i hålet i trädgården, kan individer vattna den halvvägs genom plantering och efter att den är täckt av jord. Detta hjälper smutsen att komprimera runt anläggningen, minska chocken av omplantering.

Om oleander är inte root bundet i behållaren, kan den placeras i trädgården utan att bryta rötterna. Bryta rötter av en växt som inte är root bundna kan hindra dess tillväxt eller ens döda den. Om rötterna har börjat växa in i behållaren, försiktigt dela rötterna från botten till ungefär en tredjedel av vägen upp på basen av anläggningen kan hjälpa till att stimulera rottillväxten.

  • Oleanders behöver full sol för att trivas.