Vad är en Sweep Train?

May 1

Ett svep tåget är en term som används för att beskriva längden av tåget på en brudklänning. Dess namn kommer från tanken att baksidan av klänning ska bara röra, eller sopa, över golvet. Tåget är i allmänhet 3-6 inches (omkring 7,62 till 15,24 cm) längre än den främre delen av gownâ € s nertill.

Borsta tåg används ibland som ett annat namn för ett svep tåg, även om vissa människor anser pensel tågen vara något kortare. Nästa storlek längre kallas en domstol tåg och typiskt mäter 2 till 3 fot (ca 0,61-0,91 m) från midjan av rocken. Ett kapell tåg åtgärder ungefär 3 till (ca 0,91-1,52 m) 5 meter från midjan och är det mest populära tåglängd i USA (US).

Alla designers klassificera sina tåglängder olika sätt, så det är viktigt för en brud att inte förlita sig helt på namnen. Några brudar kommer att vilja ha sina kappor skräddarsys och tåget fållade till önskad längd. En skräddare kan fästa tåget i stället för att visa bruden exakt hur det kommer att se ut.

Historien om brudklänning tåget går tillbaka till drottning Victoriaâ € s bröllop i 1840. Hon bar en klänning med en lång tåg som bars av hennes tärnor. Det är allmänt accepterat att det brudklänning med ett tåg och slöja kom in stilen på 1870-talet. Tåget var ursprungligen sågs som en statussymbol eftersom en extravagant tåg krävs mer material och var bevis för ett brideâ € s rikedom. Det har sedan dess blivit en fråga om personlig preferens med många olika längder finns att matcha en brideâ € s personliga stil och vision för hennes bröllopsdag.

Svep Tåget blev en gemensam stil för bröllop klänningar på 1970-talet; runt denna tid många brudar började välja klänningar med liten eller ingen tåget. En kappa med ett svep tåg tolkas ofta som mindre formella än en kappa med en längre tåg. Några brudar överväga en svep tåg vara ett praktiskt val eftersom det troligtvis inte kommer att behöva flyttas under bröllopet för att falla smidigt. Det kan också vara ett bra val för en utomhus bröllop eller ett bröllop som kommer att äga rum på en strand.

En svep tåg kan bustled efter vigseln. Generellt kräver tåget mellan en och tre jäkt punkter, eller platser där tåget är insamlade och fästa vid gownâ € s kjol. En bustled klänning gör oftast det lättare för en brud att gå runt eller att dansa på hennes mottagning.