Vilka är för- och nackdelar med cancer och alternativ medicin?

August 12

För- och nackdelar med cancer och alternativ medicin är att alternativ medicin kan hjälpa till att hantera symtom i samband med cancer och kemoterapi läkemedel, men det är vetenskapligt obevisad, så effektiviteten av dessa behandlingar är till stor del okontrollerade. Alternativ medicin skiljer sig från komplementär medicin eftersom behandlingarna anspråk på att vara en ersättning för konventionell medicinsk behandling snarare än ett tillägg till det. Vetenskapliga studier har visat att alternativa behandlingar för cancer i sig är ineffektiva eller till och med kan öka dödstalen. Symptom i samband med cancerbehandling, såsom smärta, trötthet, kräkningar och sömnlöshet, kan hjälpas med alternativ medicin i vissa fall. Patienter bör diskutera dessa behandlingar med en kvalificerad onkolog innan behandling.

Studier av cancer och alternativ medicin har funnit att inga alternativa behandlingar aktivt kan bota eller bekämpa cancer. Forskning bedrivs kring effekterna av vitamin- och mineralbehandlingar, botaniska kosttillskott och antioxidanter har kommit fram till att ingen av dem har verifierats att hjälpa bekämpa cancerceller och tumörer. Botaniska kosttillskott såsom de som används i kinesisk medicin kan ha vissa positiva effekter, men dessa kan också störa med konventionella medicinska behandlingar. Därför bör alla patienter överväger alternativ cancerbehandling diskutera alternativen med en läkare. Dessutom antioxidanter och betakaroten tillskott kan faktiskt öka risken för cancer och dödlighet.

Forskning bedrivs i användningen av alternativ medicin för att hjälpa till att hantera symtom i samband med cancer har haft mer positiva resultat. Studier har bekräftat att botaniska och vitamintillskott hjälpa patienter hantera symptom i samband med cancerbehandling och själva sjukdomen. Massage, meditation, yoga och hypnos kan också slåss medicinering biverkningar och cancersymptom. Denna forskning stöder användningen av alternativa behandlingar för cancer, men bara som ett komplement till den vetenskapliga medicinen.

Per definition cancer och alternativ medicin är inte en bra kombination. Alternativ medicin är inte avsett att komplettera effekterna av konventionell medicin; den är avsedd att ersätta den. Utövare hävdar att alternativa behandlingar kan bota 90 procent av all cancer, men ingen av dessa påståenden stå upp för vetenskaplig granskning. Patienter som väljer att ersätta vetenskapligt effektiva behandlingar med de som stöds av dåligt utförda studier eller inkonsekvent bevis riskerar att cancern förvärrades. Som komplement konventionella behandlingar för cancer och alternativ medicin kan hjälpa patienternas utsikter och även hantering av symtom, men ersätter det är farligt.

Konventionell medicin är inte helt emot naturliga terapier. Ett exempel på detta är willow bark, ett naturläkemedel som är mer känd som acetylsalicylsyra. Efter testning av fysiska eller alternativ medicin har skett, de effektiva behandlingarna blir medicin, inte alternativ medicin. Cancer och alternativ medicin är inte en bra kombination för de flesta patienter, eftersom tillståndet är allvarligt och medicinen är fortfarande "alternativ." Varje positiv effekt upplevt från alternativ medicin är sannolikt som en följd av placeboeffekten, då idén om får någon typ av behandling orsakar en förbättring av tillståndet.

  • Effektiviteten av alternativ medicin för cancer är till stor del okontrollerade.
  • Meditation kan användas för att bekämpa cancer symptom.
  • En typ av örtmedicin, kan vita willow bark vara effektiva vid behandling av ledvärk, feber och ryggsmärtor.