Konvertera sjökort till GIF-filer

June 21

Conrad har en Excel-diagram som han skulle vilja dela med andra. Han har bestämt att det bästa sättet för honom att göra detta är att dela den som en GIF bildfil. Han är inte säker på hur man skapar en GIF-fil från ett Excel-diagram, dock.

Det finns ett par saker du kan göra för att få den fil du vill. Om du behöver bara skapa en GIF-fil då och då, skulle det bästa vare vara att helt enkelt använda ett grafikprogram. Till exempel kan du följa dessa enkla steg:

  1. Starta ett grafikprogram som Paint.
  2. Byt tillbaka till Excel och visa diagrammet som vanligt.
  3. Högerklicka på diagrammet och välj Kopiera från den resulterande kontextmenyn. Detta kopierar diagram till Urklipp.
  4. Växla till grafikprogrammet.
  5. Tryck på Ctrl + V för att klistra in diagrammet i grafikprogrammet.
  6. Gör eventuella ändringar i bilden som du vill.
  7. Spara bilden som en GIF-fil.

Om du föredrar, kan du ändra dessa steg lite (väl, steg 2 och 3) för att fånga upp hela bilden istället för bara diagrammet. Detta gör att du kan storleks diagrammet som du vill innan fånga, även fylla hela skärmen, om så önskas. För att fånga skärmen, trycker du bara på PrtScrn knappen på tangentbordet, vilket placerar skärmdump i Urklipp. Du kan sedan använda steg 4 till 7 för att sätta skärmen i Paint och beskära den eller göra andra ändringar som du behöver.

Om du behöver spara dina diagram som GIF-filer ganska ofta, då den bästa lösningen är att använda ett makro. Följande enkla makrot sparar den markerade diagrammet som en GIF-fil i samma katalog som den aktuella arbetsboken sparas.

Sub SaveChartAsGIF ()
Dim sFileName As String
sFileName = ThisWorkbook.Path & "\" & ActiveChart.Name & ".gif"
ActiveChart.Export Filnamn: = sFileName, Filter: = "GIF"
End Sub

Användningen av Export metoden att spara ut diagram beskrivs i denna Microsoft Knowledge artikeln:

http://support.microsoft.com/?kbid=163103

Artikeln visar att den är skriven för Excel 97, men kodningen fungerar alldeles utmärkt med alla versioner av Excel som använder VBA.

Om du vill ha en mer fullfjädrad makro tillvägagångssätt, är den här artikeln på Jon Peltier webbplats ganska bra:

http://peltiertech.com/WordPress/enhanced-export-chart-procedure/

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (9304) gäller för Microsoft Excel 2007, 2010 och 2013. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet i Excel här: Konvertera sjökort till GIF-filer.