Vad bör jag tänka när man köper en Camping Lantern?

August 12

Med massor av mönster, stilar och storlekar, kan välja en camping lykta vara skrämmande, men det behöver inte vara. Här är några tips som hjälper dig att göra processen så enkel som möjligt, inklusive för- och nackdelar med varje modell.

Den vanligaste typen av camping lykta är ett bränsle lykta. Dessa producerar en ren, ljus och köra på flytande läger bränsle eller engångs propan cylindrar. En bränsle camping lykta är billig att köpa och köra, eftersom en enda tank kan pågå i upp till 14 timmar.

En annan fördel med bränsle lyktor är att de flesta stormkök också köra på propan, så du behöver bara ta en typ av bränsle med dig. Den enda con av denna typ av camping lykta är att det är endast avsedd för utomhusbruk. Om du vill ha något att belysa det inre av ditt tält, måste du lita på en annan typ av camping lykta.

Om du vill ha belysning inomhus, ska du köpa en batteridrivna camping lykta. Den största nackdelen med denna typ av camping lykta är energiförbrukningen. Du kan enkelt gå igenom flera uppsättningar av D-cell eller 9-volts batterier i en natt, om du köper en camping lykta som använder LED-teknik. LED lyktor ger dig en mindre kraftfull ljus, men de brukar hålla längre och förbrukar mindre energi.

Laddningsbara lyktor är också tillgängliga. Dessa fungerar på laddningsbara batterier och kan laddas under natten genom att ansluta dem till en 110-volts strömuttag eller cigarettändar.

Det finns många märken och modeller av camping lyktor ute, och priserna varierar kraftigt. Ju fler finesser en lykta har, desto mer kommer det att kosta. En enkel bränsle camping lykta kommer att kosta cirka $ 10 (USD). Superior modeller kan köra upp till 100 USD och innehålla saker som avlägsna avstånd tändning, säkerhetsbrytare, och automatisk elektrisk tändning.

Innan du köper en camping lykta, bestämma vilken typ du verkligen behöver och sedan göra några jämförelser shopping. De bästa ställena att fynda är online och i rabatter friluftsbutiker. Hushålls namn som Coleman är förmodligen det bästa valet för tillfälliga campare och de som letar efter en grundläggande camping lykta till ett bra pris.

  • Vissa camping lyktor avrinning av flera D-batterier.
  • Det finns flera olika typer av camping lanternor att välja mellan.