Vad Är Ivy Extrahera?

June 27

Ivy Extrakt är olja som tas från bladen av vintergrön växt som kallas murgröna. Det används huvudsakligen för att främja en frisk andningssystemet, men den kan även appliceras på huden som en antiaging behandling. Detta extrakt finns i antingen en kapsel eller flytande form, och det kan finnas i många typer av krämer och salvor. Den murgröna växt växer naturligt i södra Europa och bör inte förväxlas med Poison Ivy som finns i Nord- och Sydamerika.

Det finns ingredienser som finns i murgröna extrakt som kan göra det till en slemlösande. Detta innebär att det kan hjälpa till att minska ackumulerade slem som finns i andningsorganen. Saponiner och en alkaloid som heter emetin, ökar utsöndringen av slem i lungorna. När hosta inträffar, kan slemmet utvisas genom munnen. Hosta kan ibland orsaka muskelspasmer i bronkerna området och detta extrakt kan hjälpa lugna spasmer.

Människor som lider med vissa sjukdomstillstånd, bland annat astma och bronkit, kan dra nytta genom att använda murgröna extrakt. Symptomen på dessa villkor omfattar andfåddhet, hosta och tunga väsande. Detta kan vara på grund av inflammation i bronkerna passager som kan minska flödet av luft i lungorna. I detta fall kan murgröna extrakt hjälpa till att stärka immun funktioner avseende lungorna. Tjocklek av slem kan också reduceras och fluiden kan sedan utvisas lättare.

Rynkor och fina linjer kan minskas genom användning av murgröna extrakt i en lotion eller salva. Det kan återfukta torra områden, och därmed eliminera linjer samtidigt minska ansikts spänning. Det finns också salvor som innehåller murgröna extrakt som kan minska smärta i samband med artros och reumatism. Med hjälp av dessa typer av salvor kan bidra till att stärka skelettet och minskar inflammation i lederna. Om huden är ärrad eller dåligt bränd, kan murgröna extrakt lätta cellförnyelsen och healing.

När det tas i små doser under korta perioder, det finns inte många negativa biverkningar när använder murgröna extrakt. Om ett barn som inte fyllt 10 använder detta extrakt för en andningsproblem, bör dosen reduceras. De saponiner kan orsaka illamående och kräkningar hos barn. Gravida kvinnor ska inte använda detta extrakt eftersom det kan främja uteruskontraktioner och orsaka en för tidig födsel. Löv från murgrönan anläggningen får aldrig hanteras med bar hud eftersom bladen kan orsaka allvarliga hudreaktioner.

  • Ivy extrakt kan hjälpa dem som lider av medicinska problem som orsakar andnöd.
  • Personer som lider av bronkit kan ha nytta av murgröna extrakt.
  • Människor som lider av astma kan ha nytta av murgröna extrakt.
  • Ivy extrakt används ofta som ett anti-aging behandling.
  • Ivy växter som används för att göra utdrag bör inte förväxlas med Poison Ivy växt som finns i Nordamerika.