Hur man kan engagera anställda efter en undersökning

February 9

Tendensen efter en medarbetarundersökning är att overpromise och underlevereras. Om du falla för denna frestelse, riskerar du att skapa en skeptisk arbetskultur. ("De berättade att de skulle göra [fyll i den tomma], men vi har sett ingenting!") För att undvika detta problem, genomföra en rigorös prioriterad granskningsprocess som använder en idé prioriterad matris.

Tillhandahålla nödvändiga medel för att betala för vad företaget förbinder sig att.

Engagemang är inte gratis. En genomtänkt engagemang handlingsplan kräver en organisatorisk investering.

Ofta samma ledare som var ovilliga att stödja en undersökning i början blivit förförd av resultaten och tryck för att ändra kulturen över natten. Men organisationsförändring är som en dimmer, inte en on / off knapp.

Ett engagemang planen tar tid att genomföra, och den konkurrerar med andra organisatoriska prioriteringar, såsom att förvärva andra organisationer, lanserar en kvalitetskontrollsystemet, öka affärsutveckling, eller uppgradera din IT-infrastruktur. Organisations uppföljning och uppföljning genom är nyckeln i ett framgångsrikt genomförande - och hur dina medarbetare kommer att döma framgång för din undersökning ansträngningar.

Utveckla en återkopplingsmekanism. Hur kommer du att värva pågående insatser från medarbetarna? Din medarbetarundersökning uppgift laget, arbetar tillsammans med din HR eller organisationsutveckling (OD) personal, kommer att vara ovärderlig för övervakning återkoppling när den följer upp och följa igenom på en effektiv handlingsplan.

Chefer bör innehålla en "undersökning handlingsplan" dagordningen under sina regelbundna avdelningsmöten under minst sex månader efter ett engagemang undersökning.

Lagt grunden till uppföljaren: en uppföljande undersökning. Detta innebär att kommunicera specifika åtgärder, framgångar och framsteg sedan den senaste undersökningen. Summera dina framgångar bör vara en viktig del av din totala enkät kommunikationsplan och ledas av dina bästa interna kommunikatörer. Självklart, om du har utvecklat en levande och effektiv kommunikationsplan, du troligen gör detta redan!

Begår inte till en annan undersökning under 18 till 24 månader. Varför? Du behöver åtminstone så mycket tid att Corral och översyn enkät resultat, distribuera dem internt, och agera på dem - än mindre för att se resultatet av ditt hårda arbete.

Om du gör en uppföljande undersökning för snabbt, din organisation sannolikt inte kommer att ha tillräckligt med tid att smälta förändringarna från föregående undersökning. Du kan till och med vara ställer dig upp för negativa resultat på din uppföljande undersökning. ("Jag har inte sett någon förändring ännu!")

Om du absolut måste göra en undersökning tidigare - till exempel efter 12 månader - sedan överväga en pulsundersökning för att snabbt och billigt mäta trender.

En puls Undersökningen är en kort enkät, vanligen 10 till 15 frågor, innehåller det viktiga frågor från din större enkät - dina "greatest hits", så att säga. Pulsundersökningar, som vanligtvis inträffar 12 månader efter en hel undersökning är främst för de företag som vill följa deras framsteg (eller brist därav) sedan den första undersökningen.

Undvik att införa nya frågor i en puls undersökning. Annars riskerar du att förlora värdefulla jämförelser med ditt första undersökningen, som är nödvändiga för att mäta dina framsteg.