Vad är Vindruvskärnextrakt?

January 24

Vindruvskärnextrakt eller Vitis vinifera innehåller många hälsofrämjande föreningar, allt från rynkor minskning till smärtlindring. Vindruvskärnextrakt kan appliceras lokalt eller tas internt, och är det mest kända källan till antioxidanter som finns.

Flavonoider, speciellt oligomeriska procyanidiner (OPCs), finns i vindruvskärnextrakt, och ger extra mängder antioxidantskydd. OPCs hjälpa till att förebygga och reparera kapillär skador, och innehåller upp till 50 gånger mer skydd mot oxidanter än vitamin E och vitamin C. Dessa OPCs liknar föreningen Pycnogenol i tallbark, och ibland felaktigt anges som pycnogenol i innehållsförteckningar.

Detta extrakt är tänkt att hjälpa till med några cirkulationsrubbningar, såsom åderbråck, diabetisk retinopati, kronisk venös insufficiens, och dålig cirkulation. Det fungerar genom att främja cirkulationen och skydda mot fria radikaler skydd. Vindruvskärnextrakt kvar i kroppen i upp till tre dagar, till skillnad vitamin C och E-vitamin, som snabbt utsöndras.

Resveratrol föreligger också i vindruvskärnextrakt, i egenskap av ett anti-inflammatoriskt medel. Den resveratrol kan också lägre triglycerider och kolesterol, leverera antioxidant skydd, och möjligen långsam tumörtillväxt. Cancerforskare fortsätter att experimentera med användning av extraktet i cancer kämpar droger.

De föreningar som finns i druvkärnor tros vara ansvarig för "franska paradoxen", det faktum att den franska i allmänhet har en mycket lägre hjärtsjukdom än skulle trott från kosten. Rött vin, vilket är allmänt förekommande i Frankrike, innehåller OPCs, främja hjärthälsa, inklusive förhindra plack byggs upp i artärerna. Vindruvskärnextrakt kan också bidra till att förhindra senilitet och skydda nerv och hjärnvävnad.

För att minska uppkomsten av rynkor och linjer i ansiktet, kan detta extrakt appliceras lokalt. Det fungerar som en alfa-hydroxisyra, och är en vanlig ingrediens i anti-aging krämer och lotioner. Det sägs att öka hudens elasticitet, även om detta inte har bevisats.

Vindruvskärnextrakt har mycket få biverkningar och läkemedelsinteraktioner. Självklart, människor som har en allergi mot vindruvor bör inte ta extraktet, och det kan störa kolesterolsänkande läkemedel. De biverkningar som rapporterats är yrsel, illamående, och blödning för dem på blodförtunnande medel.

Hälsokostbutiker och alternativa vårdgivare bär ofta vindruvskärnextrakt. Den rekommenderade dosen varierar från 40 till 300 milligram dagligen. Som med alla supplement, bör människor kontrollera med en läkare innan du tar detta extrakt.

  • Hälsokostbutiker och alternativa vårdgivare bär ofta vindruvskärnextrakt kosttillskott.
  • Druvor.
  • Vindruvskärnextrakt tros minska åderbråck.