Vad är en könbytare?

April 20

En genus växlare är en adapter som ändrar en port till sin motsats version. Dessa enheter används vanligtvis för att ansluta standard kablage tillsammans för att öka dess längd eller ändra en befintlig port till dess motsats version. Dessa adaptrar gå genom ett brett utbud av liknande namn som kön bender eller kön växlare. Dessutom kommer vanliga kabeltyper har ett specifikt namn för adaptrar som används enbart med den specifika kabeln. Namnen härrör från den gemensamma användningen av manligt och kvinnligt att beskriva konstruktionen av kabeländarna och systemportar.

Kön kontakter bygger på de grundläggande likheter mellan sin design och att manliga och kvinnliga djur. En hankontakt är i allmänhet den del med den utskjutande änden och honkontakter har urtagningen eller behållare som accepterar den. Manliga system är oftast utanför en enhet medan kvinnliga anslutningar är vanliga som en del av en större enhet som en dator port eller ett vägguttag.

Spela ut dessa namn kommer ett genus växlare anpassa en kabel eller port från ett kön till den andra. Dessa enheter är i allmänhet mycket små, ofta inte större än två kontakter slås ihop. Detta gör det enkelt att placera en i änden av en kabel utan att skapa extra bulk.

Dessa enheter kom in allmänt bruk med tillkomsten av digital teknik. Ursprungligen ett genus växlare var en särskild adapter som används som en del av ett flerstiftsdatorkontakt, till exempel en seriell port, men namnet växte snabbt till ett samlingsnamn för många kabeltyper. Dessa tidiga växlare var ofta skrymmande än moderna sådana, eftersom de hade mindre exakta metoder för att göra anslutningar mellanenhets.

Det huvudsakliga syftet för en genus växlare är anslutning av två kablar för att bilda en längre kabel. Till exempel, har en koaxialkabel en hankontakt på varje ände. I fallet med koaxiella, är den manliga utsprånget den magra metallstycket inuti locket, snarare än post kabeln skruvas på. En f-kontakt, namnet för en koaxial könbytare, skruvas fast i änden av kabeln. Detta gör en kabel som effektivt har en hane och en hona ände, gör det möjligt att lappa i någon del av systemet.

Den enda riktiga nackdelen med att ett genus växlare är grundläggande signalförlust. Som med de flesta kablar, desto fler anslutningar, desto mer signalförsämring. I fallet med en köns växlare, det finns ett samband mellan den första kabeln och kopplaren och sedan en annan mellan kopplaren och den andra kabeln. Om möjligt är det i allmänhet bättre att bara använda en längre kabel.

  • Koaxialkabel används vanligtvis vid kabel-TV installation och för vissa ljud- och videoanläggning.
  • Koaxialkablar har manliga kontakter i varje ände.