Vad är Kosher Bread?

October 3

Kosher bröd har upprättats i enlighet med kashrut, vilket är en uppsättning kost regler som finns i Bibeln. Den kashrut fastställs också hur livsmedel kan förberedas, vilka livsmedel kan ätas tillsammans, och vilka kombinationer ska kunna undvikas. Kosher bröd har förpackningar som är markerad med en kosher stämpel för att visa att den är upprättad i enlighet med de strikta riktlinjer kashrut. De tre grundläggande oro bröd är ingredienserna, den utrustning som används för att förbereda bröd och några ytterligare regler som endast hänför sig till bröd.

När man förbereder kosher bröd, måste alla ingredienser vara kosher. Vete är till sin natur alltid kosher, utan några särskilda överväganden som behövs. Några mycket konservativa judar följer den praxis som inte äter vete innan en särskild uppoffring samtal Omer på den andra dagen av Pesach. Bröd som följer denna regel är märkt som Yoshon. Eftersom de flesta bröd är bakade med animaliska fetter och jäst, måste en rabbin vara närvarande för att säkerställa dessa och alla andra ingredienser är kosher.

Redskap som används för att baka kosher bröd kan inte ha använts för att göra livsmedel som inte är kosher. Om de användes för något icke-kosher, måste de kashered, eller rengöras på ett korrekt sätt med hjälp av en hög värme. De redskap sedan rituellt renas genom en rabbin. Kosher bröd också kan inte beredas på en av de heliga dagar eller sabbaten.

Enligt judisk lag, en liten del av bröd, ungefär lika stor som en oliv, bör brytas av när brödet är antingen i råformat eller stekta. Denna lilla bit kallas challah. Den challah bränns sedan genom att kasta den på golvet i ugnen, varefter den kastas bort. Denna ritual utförs bara om bagaren, eller ägaren av degen, är judisk. Om detta traditionella ritualen inte utförs i bageriet, kan den utföras hemma innan brödet äts att säkerställa brödet är kosher.

Påsken är en judisk helgdag som firar uttåget av judarna från slaveriet i Egypten. Moses instruerade judarna att avvika snabbt, vilket får dem att lämna utan tid för att låta brödet stiga. Under påsken, är den enda kosher bröd osyrat bröd. Judar äter Matza Matza, en osyrad, cracker-typ av bröd, att komma ihåg detta förhastade avgång, och är förbjudna att äta någonting med jäst.

  • Matzabröd.
  • En rabbin krävs för att certifiera bröd som kosher.