Hjälper Tonåringar Hålla ordning

February 10

Alla som någonsin har varit en tonåring, levde med en tonåring, bidragit till att höja en tonåring, eller helt enkelt funnits en tonåring kan intyga att det faktum att tonåringar leder kaotiska liv. När man arbetar med allt detta kaos, är det extremt lätt att gå vilse och förvirrad, och det är bara de föräldrar! Tonåringar behöver all hjälp de att kan förverkliga sin fulla potential, och en av de bästa sätten för att det ska ske är att hjälpa dem att bli lite mer organiserad. Här är hur du kan börja hjälpa tonåringarna i ditt liv vistelse organiserad.

  • Sätt upp mål. Ta dig tid att sitta ner med din tonåring och fråga dem vad deras mål är i livet. Inte bara fokusera på vad de kommer att göra under fem år eller så, men också vad de skulle vilja åstadkomma nästa vecka, nästa månad, och i slutet av året. Att hjälpa din tonåring utvecklar kortsiktiga, mid-range och långsiktiga mål kan bidra till att klargöra för dem (och du) de prioriteringar som de har i sitt liv.
  • Utveckla planer. Efter att ha hjälpt din tonåring gör en lista över mål, börja arbeta med dem för att utarbeta planer för hur man gör dessa mål besannas. Att ha en steg-för-steg, detaljerad plan om hur man får saker gjorda kan bidra till att göra målen mer uppnåe. Ett sätt att detta händer är att det gör att din tonåring att se deras framsteg och hur nära de får till sina mål.
  • Ge stöd. Förmodligen en av de svåraste delarna i att hjälpa tonåringar hålla ordning ger stöd. Detta är knepigt eftersom medan tjat kan vara en tillfällig nödvändighet, bör det inte vara den enda metod som du använder för att uppmuntra din tonåring. Fråga din tonåring hur det går, visar att du bryr dig om de framsteg de gör med sina mål, och prata-bara prata med dem om vad de har på gång. Du kommer bli förvånad över den reaktion som du får.
  • Ompröva mål och planer. Periodvis tar tid att omvärdera de mål och planer som du och din tonåring utvecklar. Anledningen till detta är enkel-människor och omständigheter förändras över tiden. Utan regelbundet ompröva mål och planer, ser hur långt din tonåring har kommit, och ser om de fortfarande är intresserade av samma mål eller inte, kommer du att vara tillbaka där du började. Tänk på att, precis som du, kan din tonåring gillar och ogillar förändras periodvis, så att vara öppen för att förändring och hjälpa dem att utveckla nya mål och planer.