Har Frysning kreditkort Verkligen Hjälp Stop överskridanden?

November 14

Frysning kreditkort är en dramatisk anti-kreditkort utgifterna taktik att vissa finansiella rådgivare ber sina kunder. Samtidigt sätta ditt kreditkort i ett isblock i frysen kan tyckas löjligt och / eller inte effektivt eftersom isen kan tinas, det faktiskt kan arbeta för att hjälpa till att stoppa budgetöverskott. Vad kan göra frysning kreditkort hjälp överskridanden är handling och tanke bakom det.

Till exempel, om någon verkligen vill sluta använda sitt kreditkort så mycket och verkligen försöker att undvika eller minska kreditkort skuld, är det ett steg i rätt riktning. Att gå igenom hela proceduren för att placera kortet i en skål med vatten och frysa det sänder ett budskap till jaget som tidigare beteende behöver sluta. Om någon inte kan verkar gå ut ur huset utan att använda ett kreditkort när de vet att de egentligen inte borde ta ut något mer på den, sedan frysa kreditkort gör ett bra första steg.

Verkan av frysning kreditkort kan vara ett sätt för en person som erkänner att de har ett problem dem själva. Detta kan uppmuntra en hel del tänkande - om personens känslor om korten och vill använda dem även om det inte är en bra idé ekonomiskt. Det kan också leda till att personen som söker mer hjälp och fatta beslut för att undvika ytterligare kreditkort skuld eller överskridanden.

En plan kan sedan vara beredd med återbetalning belopp och datum innan saker och ting verkligen komma ur handen. I många fall, människor överutnyttjas på sina kreditkort ända fram till gränsen och sedan är i total skuld utan kort att använda i händelse av finansiella kriser. Istället är deras kredit sannolikt skadas och de har väldigt mycket att betala tillbaka till kreditkortsföretaget.

Frysning kreditkort innan det blir till det värsta möjliga stadium kan verkligen hjälpa. Redan nästa steg, efter att tänka på situationen, är att kontakta kreditkortsföretaget och låt dem veta när du kan betala. Du kan behöva engagera sig i en vanlig betalningsplan för att få tillbaka saker på rätt spår.

  • Köpa via telefon eller på nätet kan leda till merkostnader.
  • Frysa ett kreditkort kan hjälpa till att stoppa vissa människor från överskridanden.