Vilka är de olika typerna av Enamel Krukor?

January 14

Det finns emalj krukor i alla former och storlekar som är avsedda för användning i olika matlagningstekniker, varav de flesta är gjorda av stål som har täckts i emalj eller gjutjärn som har täckts i emalj. Vikten av emalj krukor varierar ganska lite, beroende på det material som används för att konstruera dem. Rostfria kastruller som behandlas i emalj är lätta och används ofta av människor som backpacking eller camping. Emalj krukor som är gjorda med gjutjärn, å andra sidan, är ganska tunga. Emalj krukor kommer ofta i starka färger såsom körsbärsröd, gräsgrön, och cerulean.

Emalj krukor kan köpas som set eller individuellt. En standarduppsättning av krukor, oavsett om de är gjorda med gjutjärn eller stål, finns oftast ett lager kruka, en kastrull, en stekpanna och en stekpanna. Ibland kan dessa apparater kommer med flera kastruller och skillets i olika storlekar. Beroende på utformningen av potten och normerna i tillverkaren kan potten ha ett lock som matchar kruka eller ett glaslock.

Det finns ett antal typer av emalj krukor som är avsedda för användning i ugnar. Dessa krukor, som vanligtvis är gjorda av gjutjärn istället för emalj, inkluderar cocottes, grytor och franska ugnar, som också ibland kallas "holländska ugnar." Dessa typer av krukor har alltid tjocka lock som matchar byggandet av potten. Detta möjliggör jämn värmefördelning till maten inne i potten, vilket är viktigt för mat och färdigrätter som nu förbereds i en ugn. Franska ugnar kan även användas direkt på spishäll som är användbart för personer som har tillgång till en spis, men inte en ugn.

När du väljer mellan emalj krukor, är det viktigt att tänka på sina handtag. Krukor som är avsedda att användas i ugnen har oftast emalj handtag som matchar resten av potten. Det innebär att de måste hanteras varsamt samtidigt bär ugn vantar. För krukor som kommer att användas på spishäll kan det vara bäst att välja emalj krukor som har handtag gjorda av ett material som inte sänder värmen. Det finns olika typer av emalj krukor som har dessa typer av handtag.