Vad är en trans Ultraljud?

October 8

Ibland en buken eller regelbunden bäcken ultraljud är otillräcklig för att visualisera fortplantningsorganen eller för att samla information om en graviditet. Om så är fallet, särskilt i de mycket tidiga delarna av graviditeten kan läkarna beställa en trans ultraljud i stället. Enkelt uttryckt är det ett ultraljud där Doppler eller givaren är placerad inne i slidan för en mer grundlig undersökning och en närmare titt på reproduktiva strukturer eller en graviditet.

Såvida mycket känsliga, kommer de flesta kvinnor inte hitta trans ultraljud för att vara en obekväm procedur. Itâ € s liknar en gynekologisk undersökning, vanligtvis varar lite längre. De flesta kvinnor kan räkna med att ligga på rygg, och de eller teknikern kan placera välsmord och mantlad givaren i slidan. Den ultraljudstekniker eller teknikern, att undersöka bäckenet, äggstockar, livmoder och livmoderhals, försiktigt manipulerar den del av omvandlaren som sträcker sig från slidan. Dessa åsikter är sedan läsa på en skärm, och tech kan förstora både specifika områden eller ljud för att höra saker som en Babya € s hjärtslag eller att visa saker som flera graviditeter, cystor, eller avvikelser som är av intresse.

En sak som skiljer mellan trans ultraljud och buken typer är att undersökningen inte uppstår när kvinnor har en full blåsa. Detta är typiskt ett krav om ultraljudsdoppler måste röra sig över magen eftersom det bidrar till bättre visualisera strukturer nedanför. Vaginal ultraljud skulle inte vara lämpligt med en full blåsa, med tanke på deras placering, och de dessutom arenâ € t nödvändig grund av ökad närhet till bäckenområdet. Förslaget om en trans ultraljud kan vara mycket befriande att kvinnor som har svårt att hålla urinen under långa tidsperioder, vilket är vanligt under graviditeten.

Under graviditeten, vissa kvinnor upplever en trans ultraljud i mycket tidiga skeden när fostret är liten, oftast under 12 veckor. Förfarandet kan beställas av andra skäl. Det skulle kunna föreslås som medel för screening för en mängd olika klagomål med fortplantningsorganen. Sådana saker som muskelknutor, tumörer, cystor, infektion eller endometrios kan finnas transvaginalt, även om vissa av dessa också kan hittas i vanliga buken ultraljud. Misstänkta problem med en graviditet eller ett behov av att leta efter potentiella fel även kunde föreslå trans tillvägagångssätt, men det bör noteras att detta tillvägagångssätt ISNA € t alltid ett tecken på misstänkta hälsoproblem.

Faktum är att i många fall kvinnor kommer att ha flera ultraljud under graviditet. En del av dessa tester kunde genomföras vaginalt, även som graviditeten fortskrider. Ibland kan en närmare titt eller lyssna, att en fostrets hjärtslag, är mer önskvärt, men doesnâ € t nödvändigtvis att den person som utför ett test tror det finns ett problem.

Om inte en womanâ € s läkare utför ultraljud av något slag, kan kvinnor förvänta sig att vänta några dagar för resultat. Techs och även på personal radiologer är oftast inte tillåtet att diskutera fynd direkt med patienterna. Bör det finnas några problem, kommer sannolikt att vara i kontakt med patienten snart för att diskutera resultaten av patientâ € s läkare normalt informerad ganska omedelbart och.

  • En givare sätts in i slidan under en trans ultraljud.
  • Vårdpersonal använder ultraljud maskiner för att utföra ultraljud.