Skapa en systemavbildning

November 2

Ett systemavbildning är en ögonblicksbild av ditt system disk vid en viss tidpunkt. Den bilden, förvaras på rätt sätt, kan senare användas för att återställa systemet. Det är inte ovanligt för människor att skapa ett system bild av en ren system inklusive installerad programvara innan data börjar ackumuleras på det systemet. Om något händer med system som senare kräver en ominstallation av operativsystemet, är systemet bilden används som "baslinje" för den nya installationen. (Och, det sparar massor av tid eftersom du inte behöver installera om alla program-det redan på system bilden.)

Skapa en systemavbildning är en ganska okomplicerad operation och det kan spara dig mycket tid om något katastrofalt skulle hända med ditt system. För att komma igång, gå till Start | Kontrollpanelen | Backup datorn och klicka på länken till vänster som säger, "Skapa en systemavbildning". Det börjar en guide som leder dig genom processen. (Se figur 1.)

Skapa en systemavbildning

Figur 1. Skapa en systemavbildning guiden.

Guiden först frågar dig var du vill spara din systemavbildning. Du kan spara den på en disk (men inte systemdisken), en uppsättning av DVD-skivor, eller en delad nätverksenhet. Du nästa ges möjlighet att spara ytterligare enheter med din systemavbildning. (Om du bygger en bild helt enkelt att använda i en restaurering process, du förmodligen inte bör välja några andra enheter som bara kommer att öka den tid och utrymme som krävs för att bygga din bild.) Du kommer då att presenteras med en bekräftelse skärmen där du kan påbörja bygget av bilden.

När systemet bilden har byggts, ges du möjlighet att gå på för att göra ett disksystem reparation. Göra ett disksystem reparation täcks annat tips.

Detta tips (12661) gäller för Windows 7.