I Sport, Vad är ett handikapp?

October 31

Konceptet med en sport handikapp hjälper till att ge några medel för att utjämna konkurrensen mellan personer av olika nivåer av skicklighet inom sporten. Det finns inte någon universell metod för att bestämma handikapp för alla typer av sport, även om de grundläggande principerna för att skapa lika villkor och ge varje spelare en anständig förändring till excel är en del av alla sport handikapp.

Den underliggande funktion handikapp är att uppmuntra scoring processer som gör att alla spelare en chans att utmärka. I golf, till exempel för att fastställa den aktuella handikapp en spelare, är det nödvändigt att veta hur många slag över par att spelaren genomsnitt över fyra rundor golf. Detta ger den personliga handikapp för golfaren. För att avgöra hur mycket det kommer att hedras under en faktisk poäng, är det viktigt att jämföra de handikapp hos deltagarna. Till exempel, om en spelare har ett handikapp på tio och spelar en person med en av två, spelaren med tio kommer att tillåtas en extra slag på åtta olika hål. Dessa extra slag vanligen tillämpas på de svåraste hålen på banan.

En annan metod för att fastställa ett handikapp sker i spelet polo. Här är det baserat i mål. En rating mellan två och tio delas, baserat på fastställandet av värdet av spelaren till laget. De kumulativa enskilda betyg av spelarna bestämmer den nuvarande handikapp för hela laget. Vid denna punkt, är det handikapp för båda de tävlande lagen jämförs, och skillnaden mellan lagen resulterar i tilldelning av poäng till den lägre rankade laget innan tävlingen börjar.

Bowling är ett annat exempel på en sport som gör användningen av handikapp. Detta är baserat på de bowlare ackumulerade genomsnittliga. En lägre genomsnittlig för en spelare jämfört med genomsnittet för andra spelare som tävlar kommer att resultera i utfärdandet av ett handikapp som förstås att hjälpa utjämna konkurrensen på en viss händelse. Vissa ligor väljer att anlända till handikapp på ett sätt liknande till golf, där den är baserad på en kort period av aktivitet. I andra fall är det bowling handikapp baseras på genomsnittet av de senaste två eller tre genomförda matcher.

  • I golf, refererar ett handikapp till antal slag över par en spelare genomsnitt över fyra matcher.